Mačo laimėtoją lėmė 62-ą minutę varžovų surengta vienintelė rezultatyvi ataka: po Dariano Maleso perdavimo iš dešiniojo krašto kamuolį į Edvino Gertmono vartus nukreipė Andi Zeqiri.

Jei ne „Žalgirio“ vartų sargas, rezultatas galėjo būti ir kitoks. Vėl savo klasę demonstravęs E. Gertmonas komandą gelbėjo tiek pirmoje rungtynių pusėje, tiek po pertraukos.

Savo ruožtu „Žalgiris“ arti įvarčio liko 26-ą minutę, kuomet po žaibiško šeimininkų išpuolio į baudos aikštelę įsiveržęs Joelis Bopesu smūgiavo kiek pro šalį, o 40-ą minutę po pakelto kampinio kamuolys pataikė į „Basel“ vartų skersinį.

Po pertraukos beveik 5000 sirgalių palaikomas „Žalgiris“ vis dažniau kūrė pavojingas situacijas varžovų aikštės pusėje, tačiau kamuolys suspurdėjo šeimininkų vartuose.

Pranašumas leido „Basel“ daugiau dėmesio skirti gynybai, savo ruožtu „Žalgiris“ turėjo kelis aštresnius epizodus, tačiau juos paversti įvarčiu nepavyko.

Buvęs Dortmundo „Borussia“ ir „Basel“ puolėjas, ilgametis Šveicarijos rinktinės narys, o dabar svečių komandos strategas, 43-ejų Alexanderis Frei neslėpė susižavėjimo atmosfera Vilniuje.

„Pirmiausia, ačiū Lietuvos žmonėms ir „Žalgirio“ sirgaliams. Tai buvo fantastika, ačiū už tokį priėmimą. Taip pat noriu paminėti nepriekaištingą teisėjų darbą, fantastiškai švilpė tiek vieniems, tiek kitiems.

Kalbant apie žaidimą, buvome praradę 10-15 minučių, sulaukėme didelio spaudimo iš Vilniaus komandos.

Manau, turėjome pasižymėti jau 8-ą miutę (progos neišnaudojo Darianas Malesas), tai būtų pakeitę žaidimą.

Galiausiai, esu labai, labai laimingas dėl trijų taškų. Tai 6-a pergalė per paskutines 7-erias rungtynes. Taigi, puikus mūsų komandos pasirodymas“, – tvirtino nuo 2022-ųjų sezono prie „Basel“ vairo stojęs A. Frei.

Anot stratego, nustebinęs „Žalgiris“ nusipelno pagyrų, po praleisto įvarčio demonstravo kieta, fizine jėga grįstą žaidimą, tad jo auklėtiniai aikštėje privalėjo atiduoti visas jėgas, jog LFF stadioną paliktų be nuostolių.

„Galiausiai mūsų atskirų žaidėjų meistriškumas leido pasiekti pergalę. Manau, čia taškus praras kitos komandos, nes sutikome labai gerą komandą. Patys neturėjome daug šansų, tačiau pavykus pasižymėti, rungtynės buvo mūsų rankose. Didžiuojuosi komanda, nes oponentai paliko stiprios komandos įspūdį.

Visgi lygiosios čia nebūtų geras rezultatas mums, turėjome įdėti daug darbo, jog pasiektume tris taškus“, – kalbėjo. A. Frei.

Viešnagės Vilniuje metu „Basel“ komandą pasiekė žinia apie teniso legendos Rogerio Federerio karjeros pabaigą. Pastarasis kilęs iš Bazelio ir yra šio klubo gerbėjas, neretai apsilankantis „Basel“ rungtynėse.

Po tokios naujienos A. Frei apėmė dvejopos nuotaikos.

„Tai liūdna diena Šveicarijai. Geriausias visų laikų arba galbūt vienas geriausių visų laikų atletų baigia karjerą. Aš liūdnas dėl to“, – po pergalės prieš Vilniaus „Žalgirį“ neslėpė „Basel“ strategas Alexanderis Frei.

Rogeris Federeris "Basel" rungtynėse

Tačiau yra ir gera žinia: dabar R. Federeris dažniau galės užsukti į „Basel“ rungtynes, o kuomet gyvai jas stebi teniso legenda, anot stratego, komanda visada laimi.

„Prieš 11-12 metų, kai aš pats dar žaidžiau „Basel“ ekipoje, susitikdavome su „Man United“, kurios gretose tokie žaidėjai kaip Wayne Rooney, Ryanas Giggsas, arba atvykdavo „Roma“ su Francesco Totti. Jie – tarsi maži vaikai prieš Rogerį. Laukdavo prie mūsų rūbinės, kol pasirodys R. Federeris ir galės su juo nusifotografuoti.

Belsdavo į duris, klausdavo, ar galima nusifotografuoti su R. Federeriu. Juk mes kalbame apie W. Rooney ar tokius žaidėjus.

Aš pagalvojau, o velnias, koks nuostabus tas bičas (R. Federeris)!

Dažnai į mūsų rūbinę užsuka jo berniukai, su jais kalbame apie taktiką. Jie nuolat pabraižydavo mūsų taktinėje lentoje, rodydavo kaip mums reikia žaisti“, – juokiasi A. Frei.

„Kai 4-is kartus iš eilės R. Federeris laimėjo Vimbldoną ir penktame titulas atiteko kitam, šveicarai klausdavo, kodėl Rogeris nelaimėjo dar kartą. Manau, dalis šveicarų dabar supras, pagalvos, kokio atleto nebeturi. Nuostabus žmogus, nuostabi šeima. Kaip žmogus, jis mus džiugins dar mažiausiai 50, o gal net ir 70 metų.

Tačiau sporto pasaulis neteko vieno didžiausių talentų, kurio nebeišvysime kortuose. Pasikartosiu, tai liūdna diena Šveicarijai“, – kalbėjo A. Frei.

Rungtynių "Žalgiris" - "Basel" statistika

Kitas rungtynes „Žalgiris“ žais spalio 6-ą dieną išvykoje su Jerevano „Piunik“, kuris ketvirtadienį namie 2:0 nugalėjo Bratislavos „Slovan“.

Prieš savaitę pirmame ture „Žalgiris“ svečiuose 0:0 išsiskyrė su Bratislavos „Slovan“, „Basel“ namie 3:1 pranoko Jerevano „Piunik“.

Standings provided by SofaScore LiveScore



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją