Antro kėlinio viduryje atrodė, jog „Žalgiris“ perėmė rungtynių kontrolę, kūrė vis didesnį pavojų varžovų aikštės pusėje, tačiau įvartis krito į šeimininkų vartus.

Po Dariano Maleso perdavimo iš dešiniojo krašto 62-ą minutę kamuolį į Edvino Gertmono vartus nukreipė Andi Zeqiri.

Vladimiras Čeburinas nuo šoninės linijos plojimais ir balsu ragino auklėtinius nesustoti bei tęsti savo žaidimą. Šie privertė svečius kaip reikiant paplušėti prie savųjų vartų, tačiau Marwino Hitzo nuginkluoti nepavyko.

Beveik 5000 žiūrovų akivaizdoje „Žalgiris“ patyrė pirmą nesėkmę, tačiau sirgalius nuvilti galėjo tik skaičiai švieslentėje, bet ne turinys aikštėje.

„Noriu padėkoti mūsų aistruoliams, kurie užpildė tribūnas ir aktyviai mus palaikė visas rungtynes.

Dvikovos pradžia gana įdomi tuo, kad „Basel“ bandė užvaldyti aikštę. Mes savo ruožtu siekėme sukurti kuo daugiau erdvių, šios taktikos dėka turėjome labai gerą progą, bet nepavyko jos išnaudoti.

„Basel“ dažniau kontroliavo kamuolį, tačiau to ir tikėjomės. Padarėme klaidą aukštame spaudime, taip praleidome įvartį.

Atsilikdami sukūrėme maksimalų spaudimą varžovams, sudarėme daug sunkumų „Basel“ ekipai, bet neįmuštas įvartis yra neįmuštas įvartis. Dėkoju žaidėjams, jie atliko daug gero darbo.

Gera kova, patrauklus žaidimas, gal daug progų neturėjome, tačiau, manau, buvo įdomu žiūrovams“, – po dvikovos spaudos konferencijoje kalbėjo „Žalgirio“ strategas V. Čeburinas.

Anot jo, jaučiasi skirtumas tarp šveicarų ekipos ir Bratislavos „Slovan“, su kuria Vilniaus klubas prieš savaitę svečiuose išsiskyrė be įvarčių.

„Basel“ žaidimas dinamiškesnis, greitesnis, žaidėjai žino, ką daro aikštėje. Kuo aukštesnis lygis, tuo didesnė klaidos kaina. Nors pralaimėjome, žaidėjai atliko daug gero darbo, ačiū jiems už tai“, – dėkojo V. Čeburinas.

Pasak stratego, 56 min. arbitras iš Velso galėjo išsitraukti kitokios spalvos kortelę, nes „Basel“ gynėjas Arnau Comas nutraukė labai pavojingą „Žalgirio“ ataką neleistinai standymas Fabianą Ouregą. Šis jau būtų atsidūręs vienas prieš vartus, bet arbitras nesiryžo palikti svečius mažumoje.

„Situacija tokia, kad aplink nebuvo daugiau jokių varžovų. Fabianas jau būtų atitrūkęs nuo gynėjo. Tokioje situacijoje jau nuo arbitro priklausė sprendimas, ar tai paskutinės vilties pražanga ir kaip bausti žaidėją“, – pažymėjo strategas.

V. Čeburinas neslėpė – po dvikovos apėmė dvejopos mintys. Nors daug progų nesukurta, tačiau jo auklėtiniai nenusipelnė pralaimėjimo.

„Absoliučiai nesutinku, kad 0:1 dėsningas rezultatas. Mes ruošėmės rungtynėms, žinojome kaip žaisti, visgi turėjome ir savų galimybių. Deja, patirtas pralaimėjimas ir toks rezultatas mūsų netenkina. Tokiame lygyje klaidos kaina yra didelė“, – pasikartojo V. Čeburinas.

Per paskutinį pusvalandį gyvumo aikštėje įnešė Mathiasas Oyewusi, tačiau strategas nemano, jog staigų ir greitą puolėją derėjo išleisti anksčiau.

„Dabar galima sakyti ir galvoti ką norime, bet mums jo reikėjo būtent nuo 60-os minutės. Toks buvo planas. Žinojome, kad dvikova truks iki 95-os minutės, tad M. Oyewusi turėjo savo laiko ir galimybių. Planas buvo toks, tačiau ne viskas pavyko“, – reziumavo V. Čeburinas.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Rungtynių "Žalgiris" - "Basel" statistika

Kitas rungtynes „Žalgiris“ Konferencijų lygoje žais spalio 6-ą dieną Jerevane prieš „Piunik“ ekipą.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Tarptautinį pasirodymą šią vasarą „Žalgiris“ pradėjo iš Čempionų lygos kvalifikacijos eliminuodamas „Ballkani“ (Kosovas, 1:1 ir 1:0) bei „Malmo“ (Švedija, 1:0 ir 2:0), tačiau užkliuvo už trečiojo barjero – Budės „Glimt“ (Norvegija, 0:5 ir 1:1).

Europos lygos lemiamame atrankos etape bendru rezultatu 3:4 (0:1, 3:3) nusileista Razgrado „Ludogorec“ (Bulgarija) ekipai. Praėjusiame sezone, kuris buvo inauguracinis, pirmąjį Konferencijų lygos titulą iškovojo „Roma“ (Italija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją