Pagirtinai gynyboje žaidę V. Čebutino auklėtiniai išsaugojo savo vartus sausus iki 62 min. Po žaibiškai suregztos atakos vienintelį įvartį pelnė Andi Zeqiri.

Vilniaus komanda drąsiai žaidė ir puolime. Viena pavojingiausia žalgiriečių proga buvo sukurta baigiantis pirmajam kėliniui, kai Petaro Mamičiaus smūgiuotas kamuolys pataikė į vartų skersinį.

Kitas rungtynes „Žalgiris“ žais spalio 6-ą dieną išvykoje su Jerevano „Piunik“, kuris ketvirtadienį namie 2:0 nugalėjo Bratislavos „Slovan“.

Prieš savaitę pirmame ture „Žalgiris“ svečiuose 0:0 išsiskyrė su Bratislavos „Slovan“, „Basel“ namie 3:1 pranoko Jerevano „Piunik“.

Rezultatas:

„Žalgiris“ 0 – 1 „Basel“

62' [0 – 1] Andi Zeqiri

Rungtynių "Žalgiris" - "Basel" statistika

„Žalgirio“ sudėtis: vartininkas Gertmonas, gynyboje – Bopesu, Paveličius, Ljubisavljevičius, Mamičius, saugų grandyje – Gorobsovas, Buffas, Miličkovičius, Ourega, priekyje – Oliveira ir Kyeremeh.

„Basel“ sudėtis: vartininkas Hitzas, gynyboje – Lopezas, Comas, Adamsas, Katterbachas, saugų grandyje – Xhaka, Ndoye, Burger, Diouf, Malesas, priekyje – Zeqiri.

Standings provided by SofaScore LiveScore

UEFA Europos Konferencijos lygos pirmųjų namų rungtynių išvakarėse „Žalgirio“ treneris Vladimiras Čeburinas kalbėjo apie agresyvų futbolą žaidžiantį varžovą, o Saulius Mikoliūnas pažymėjo, jog žalgiriečių pasitikėjimas auga.

„Turi gerą, subalansuotą sudėtį. Dėl to rungtynės bus įdomios. „Basel“ žaidžia agresyvų futbolą. Galbūt galima sakyti kad nemėgsta gintis. Daugiau užsiima atakos veiksmais.

Žinoma, analizavome savo rungtynes Bratislavoje. Darėme korekcijas pagal savo veiksmus. „Basel“ yra visai kitokia komanda. Todėl reikės taikytis prie jų žaidimo stiliaus. Tai atakuojanti komanda. Yra stiprūs šiuo požiūriu. Reikia mums sudėlioti savo žaidimą taip, kad turėtume kontrargumentų varžovams“, – prieš dvikovą komentavo V. Čeburinas.

„Istorinis momentas priimti komandas žaisdami namie. Net neabejoju, kad vėl bus pilnos tribūnos ir puiki atmosfera kaip visuomet. Tikėkimės, kad komanda džiugins savo žaidimu ir geru rezultatu“, – vylėsi S. Mikoliūnas.

Debiutas Konferencijų lygoje „Žalgirio“ kišenę papildys mažiausiai 2,94 mln. eurų – tokią išmoką gaus kiekviena grupių etapą pasiekusi ekipa.

Papildomai užsidirbti sostinės klubas gali aikštėje: kiekviena pergalė bus įvertinta 500 tūkst. eurų premija, lygiosios – 166 tūkst. eurų.

Be to, grupių nugalėtojams atiteks dar 650 tūkst. eurų, antrą vietą užimsiančioms komandoms – 325 tūkst.

Tarptautinį pasirodymą šią vasarą „Žalgiris“ pradėjo iš Čempionų lygos kvalifikacijos eliminuodamas „Ballkani“ (Kosovas, 1:1 ir 1:0) bei „Malmo“ (Švedija, 1:0 ir 2:0), tačiau užkliuvo už trečiojo barjero – Budės „Glimt“ (Norvegija, 0:5 ir 1:1).

Europos lygos lemiamame atrankos etape bendru rezultatu 3:4 (0:1, 3:3) nusileista Razgrado „Ludogorec“ (Bulgarija) ekipai.

Praėjusiame sezone, kuris buvo inauguracinis, pirmąjį Konferencijų lygos titulą iškovojo „Roma“ (Italija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)