Atleistą 45-erių lietuvį stratego kėdėje keičia jo asistentas, kroatas Mislavas Karoglanas.

Klubas sprendimą dėl lietuvio priėmė po nuviliančių lygiųjų Šibenike (1:1), kuomet Splito klubo paskolintas 22-ejų saugas Ivanas Dolčekas mušė į „Hajduk“ vartus, išplėšė tašką savo komandai, o „Hajduk“, anot vietos žiniasklaidos, sužaidė vieną prasčiausių kėlinių V. Dambrausko vadovavimo laikotarpiu.

Dalis žiniasklaidos ir sirgalių buvo nepatenkinti „Hajduk“ žaidimu jau nuo pat sezono pradžios, o nepasitenkinimas ypač sustiprėjo pastarosiomis dienomis.

Rimtas klubas nekuria ateities keisdamas trenerį, jei to reikalauja 5 žurnalistai ir 200 sirgalių. Nebent klubui vadovauja nuo realybės atitrūkęs prezidentas.

„Tačiau šis sprendimas neturi absoliučiai jokio pagrindo atsižvelgiant į rezultatus, V. Dambrausko santykius su komanda ir sirgaliais, nėra jokio kito argumento, dėl ko paprastai yra atleidžiami strategai.

Šiuo žingsniu „Hajduk“ akimirksniu grįžo į tuos laikus, kai pagrindiniai sprendimai buvo priimami skubotai ir be jokio racionalumo, tarsi klubą valdytų ne ekspertas, o vaikinas, kuris pyksta ant komandos dėl sugadinto lažybų bilieto.

Pagrindinis to kaltininkas – Lukša Jakobušičius, pasirodęs kaip apgailėtinas ir aukščiausios klasės populistas“, – rašoma portale index.hr.

„Šį atleidimą galima apibūdinti kaip netikėtą, nes dabartinė „Hajduk“ ekipa negali pasiekti geresnių rezultatų.

Klubo prezidentas L. Jakobušičius teigė, jog komandos netenkina antra vieta, tačiau šiuo metu tai yra komandos „lubos“, į priekį praleidžiant nepralenkiamą „Dinamo“, – rašoma vecernji.hr portale.

„Kitas dalykas, V. Dambrauskas iš esmės buvo paaukotas, kad L. Jakobušičius ir Mindaugas Nikoličius (klubo direktorius) galėtų išsaugoti savo pozicijas.

Klubo prezidentui reikia eksperto, kuris vadovautų klubo sporto politikai ir pritrauktų naujų žaidėjų, o tokių yra labai mažai, tad nušalinti strategą buvo lengviau“, – dėstoma vecernji.hr publikacijoje.

Iš kairės antras - Marius Skinderis, toliau - Valdas Dambrauskas, Lukša Jakobušič

Per 10 mėnesių V. Dambrauskas Splite spėjo suspindėti ryškiausiomis spalvomis.

Lietuvis gegužės pabaigoje po 9-erių metų pertraukos klubui iškovojo šalies taurę, o Kroatijos čempionate užėmė antrą vietą.

Tai geriausias klubo rezultatas nuo 2011/2012 metų, kuomet „Hajduk“ taip pat finišavo antras, be to, per pastaruosius devynerius metus, kuomet čempionate žaidžiama pagal dabartinį pirmenybių formatą, nė viename sezone nebuvo iškovojęs tiek taškų, kiek surinko praėjusiame sezone (72).

„Galbūt yra treneris, kurio rezultatai dabar būtų geresni, bet neabejotinai „Hajduk“ negali nei pasikviesti, nei sumokėti tokiam strategui.

Kad ir kokios buvo beprotiškos sirgalių svajonės, V. Dambrauskas su šia komanda pasiekė maksimumą arba buvo labai arti jo. Akivaizdu, kad, skirtingai nei jo pirmtakai, jis turėjo geresnę komandą, tačiau ji buvo suburta praėjusio sezono viduryje ir vis augo“, – rašoma Vice Karino publikacijoje.

...atleido sėkmingiausią „Hajduk“ strategą per pastaruosius 15 metų.

Anot autoriaus, V. Dambrauską iš kėdės išvertė dabartiniai rezultatai. „Iš pirmo žvilgsnio tai atrodo lyg žingsnis atgal, tačiau vos pasigilinus matyti, kad dabartinė „krizė“ per daug išpūsta.

„Hajduk“ sąskaitoje – penki pralaimėjimai šiame sezone, tai jau daugiau, nei lietuvis jų patyrė praėjusiame sezone.

Tačiau dvi nesėkmės Konferencijų lygos lemiamame atrankos etape, mačuose su galinga „Villarreal“ ekipa, dar viena nesėkmė Portugalijoje, kuri neturėjo įtakos bendram rezultatui ir „Hajduk“ ekipa žengė tolyn Konferencijų lygoje. Ir tai buvo pirmas kartas, kada „Hajduk“ klubas įveikė pirmą atrankos etapą per paskutinius šešerius metus.

Viena nesėkmė patirta ženkliai stipresnei „Dinamo“ ekipai, o paskutinis – „Osijek“ komandai, kuriose „Hajduk“ dominavo visą antrą kėlinį ir buvo neįskaityti du įvarčiai. Tai pačiai „Osijek“ ekipai, ant kurios suolelio strategas, gaunantis triskart didesnę algą nei V. Dambrauskas Splite“, – teigiama index.hr portale.

Valdas Dambrauskas

Tiesa, „Hajduk“ žaidimas stagnavo ir tai buvo pagrindinis didžiausių Valdo kritikų argumentas.

Tačiau, anot kroatų žiniasklaidos, nemažą dalį problemų lėmė nepakankamai geri paties klubo sprendimai, o tai ne trenerio, o virš jo esančios struktūros problema.

„L. Jakobušičius norėtų, kad „Hajduk“ žaistų dar geriau ir pasiektų geresnius rezultatus, tačiau pusantrų metų jis nesugeba sudaryti sąlygų, kuriomis šis tikslas būtų pasiekiamas.

Naujo sezono išvakarėse pakeista vidurio gynėjų linija, o saugo, galinčio atskleisti puolėjo Filipo Krovinovičiaus potencialą, vis dar nėra.

Visiškai normalu, kad ši komanda skiriasi forma ir rezultatais, ir visiškai nenormalu, kad „Hajduk“ šioje situacijoje, atsižvelgiant į visas aplinkybes, atleido komandą į naują lygį iškėlusį strategą.

„Hajduk“ vadovas klubo ateitį kuria ant beprotybės ir kitų metafizinių banalybių, kurios rimtame pasaulyje seniai neegzistuoja.

Po vienos nesėkmės atleido sėkmingiausią „Hajduk“ strategą per pastaruosius 15 metų.

Šiuo sprendimu klubo prezidentas klubą grąžino trimis žingsniais atgal. (...) Jis kursto nerealias svajones, ambicijas ir kutena fantaziją bei vis dar gyvena įstrigęs praėjusio amžiaus 8-9-ame dešimtmečiuose, visiškai nesuvokdamas dabartinės jėgų pusiausvyros futbolo pasaulyje.

Rimtas klubas nekuria ateities keisdamas trenerį, jei to reikalauja 5 žurnalistai ir 200 sirgalių.

Nebent klubui vadovauja nuo realybės atitrūkęs prezidentas. O L. Jakobušičius yra būtent toks – apgailėtinas aukščiausios klasės populistas“, – V. Karino publikacijoje griežtai kritikuojamas klubo prezidentas.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Vadovaujant V. Dambrauskui „Hajduk“ sužaidė 38 oficialias rungtynes, pasiekė 23 pergales, sužaidė 8-is mačus lygiosiomis ir patyrė 7 nesėkmes.

Jam talkino asistentas Marius Skinderis, trenerių štabe dirbo vartininkų treneris Justinas Gasiūnas, kurie taip pat neteko darbo.

Klubo direktoriaus pareigas užima Mindaugas Nikoličius.

Valdas Dambrauskas, Mindaugas Nikoličius
Valdas Dambrauskas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)