V. Dambrauskas Splite dirbo nuo praėjusių metų lapkričio, su klubu gegužės pabaigoje iškovojo šalies taurę ir Kroatijos čempionate užėmė antrą vietą. Tai buvo pirmas lietuvio titulas šioje šalyje.

Tiesa, šio sezono pradžia klostėsi ne kaip.

UEFA Konferencijų lygoje klubas bendru rezultatu 2:6 suklupo lemiamame atrankos etape prieš ypač pajėgią „Villarreal“ (Ispanija) ekipą.

Kroatijos čempionate „Hajduk“ po 7-ių sužaistų mačų žengė 4-as (13 taškų) ir turėjo dvejas rungtynes atsargoje.

Pirmauja Zagrebo „Dinamo“, turintis 25-is taškus, antras žengia „Varaždin“ klubas (15), trečias – „Slaven Belupo“ (14).

Komandos vairą perima trenerių štabe dirbęs Mislavas Karoglanas.

Vadovaujant V. Dambrauskui „Hajduk“ sužaidė 38 oficialias rungtynes, pasiekė 23 pergales, sužaidė 8-is mačus lygiosiomis ir patyrė 7 nesėkmes.

„Jis išliks atmintyje kaip strategas, kuris po devynerių metų pertraukos atnešė klubui trofėjų – Splite 3:1 nugalėta „Rijeka“ Kroatijos taurės finale.

Iki praėjusio sezono pabaigos jo vadovaujama komanda kovojo dėl abiejų nacionalinių trofėjų, o taurė iškovota pasiekus įtikinamą pergalę ir pelnytai puošia klubo trofėjų lentyną“, – skelbiama klubo pranešime.

„Iš visos širdies dėkojame treneriui V. Dambrauskui už bendradarbiavimą, o ypač už parodytą aistrą, žinias ir energiją. Linkime kuo didžiausios sėkmės tolimesnėje trenerio karjeroje“, – dėkojama klubo pranešime.

Į Splitą V. Dambrauskas atvyko 2021 m. lapkričio pradžioje. Prieš tai jis 10 mėnesių vadovavo Bulgarijos čempionui Razgrado „Ludogorec“ klubui.

V. Dambrauskui talkino asistentas Marius Skinderis, trenerių štabe dirbo vartininkų treneris Justinas Gasiūnas, kurie taip pat neteko darbo.

Klubo direktoriaus pareigas užima Mindaugas Nikoličius.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)