Nuo 2005 metų Lietuvos žurnalistų sąjungos (LŽS) ir Lietuvos sporto žurnalistų federacijos (LSŽF) organizuojamose varžybose jau spėjo apsilankyti daugiau nei 20 šalių žurnalistai. Keturi pirmieji turnyrai buvo organizuoti Vilniuje, penktasis – Kėdainiuose, vėliau varžybose perkeltos į pietinį Lietuvos kurortą Druskininkus.

LŽS sporto klubo „PRESS‘as“ pirmininkas ir Lietuvos sporto žurnalistų federacijos prezidentas Tautvydas Vencevičius neslepia ambicijų, jog šis turnyras per keletą artimiausių metų galėtų tapti oficialiu Europos žurnalistų futbolo čempionatu.

„Esame apie tokią galimybę netgi kalbėję su UEFA atstovais, – prisipažįsta T.Vencevičius. – Per septyniolika metų šios varžybos tapo didžiausiu ir ilgiausią istoriją turinčiu žurnalistų futbolo turnyru Senajame žemyne, į kurį nuolat pavykdavo sukviesti bent dešimt užsienio šalių komandų. Pasaulį sukausčiusi pandemija ir Rusijos pradėtas karas Ukrainoje stipriai jaukė ir mūsų organizacinius planus, tačiau gražią tradiciją ir toliau tęsiame, nepaisant to, jog su kai kuriais nuolatiniais čempionato dalyviais teko atsisveikinti.“

Dėl karinės agresijos taikioje kaimyninėje šalyje šiemet organizatoriai į turnyrą nekvietė Rusijos komandos bei šios šalies veiksmus palaikančios Baltarusijos atstovų iš Minsko. Tiesa, kaimynai savo rinktinę turės – ji bus sudaryta iš Baltarusijos režimą palikusių ir Lietuvoje bei Lenkijoje dirbančių baltarusių žiniasklaidos atstovų.

Iš viso varžybose ketina dalyvauti aštuonios komandos. Lietuvai atstovaus „PRESS‘o“ ir Kauno komandos, taip pat tradiciškai Druskininkus aplankys Vokietijos, Lenkijos, Latvijos ir Armėnijos atstovai.

„Labai laukiam ir savo gerų bičiulių iš Ukrainos. Tiesa, dėl visiems suprantamų priežasčių, kol kas nėra aišku, ar Lucko žurnalistai galės bent trumpam palikti besiginančią savo šalį. Jie kreipėsi į atsakingas valdžios institucijas, laukia atsakymo. Viskas turėtų paaiškėti paskutinę akimirką“, – pasakojo T.Vencevičius.

„Saulės“ pagrindinės mokyklos stadione kamuolį vėl gainios visas būrys žinomų šalies sporto žurnalistų ir komentatorių – Kęstutis Rimkus, Marius Bagdonas, Evaldas Gelumbauskas, Romanas Buršteinas, Karolis Tretjakas, Aurimas Tamulionis, Zigmas Jurevičius, Naglis Miknevičius ir kiti.

Visos komandos tarpusavyje sužais po 15 minučių truksiančias rungtynes, nugalėtojai iškovos pagrindinio rėmėjo „TOPsport“ įsteigtą taurę, o prizininkai – specialiai turnyrui sukurtus „SportCup“ medalius, geriausiems turnyro žaidėjams bus įteikti „Primus“ prizai.

„PRESS`as“, kurio gretose žaidžia žinomi žurnalistai ir komentatoriai, turnyrus Lietuvoje yra laimėjęs keturis kartus, bet pastarąjį sykį tai pavyko padaryti gana seniai – 2014-aisiais.

Tiek pat sykių nugalėtojų taurę virš savo galvų kėlė ir kaimynai iš Baltarusijos, tris pergales šventė Lenkijos atstovai, po kartą triumfavo čekai, ukrainiečiai, moldavai ir Vilniaus universiteto Žurnalistikos fakulteto studentai.

Po vizitų Lietuvoje panašius turnyrus pradėjo organizuoti ir kitos šalys – Latvija, Armėnija, Sakartvelas, Egiptas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją