36-erių veteranas įmušė net keturis įvarčius ir labai svarbiame mače padėjo svečiuose Gargždų „Bangai“ 5:0 (4:0) sutriuškinti namuose žaidusią „Jonavą“.

Dvikova prasidėjo apylygiu žaidimu, tačiau 18-ąją ir 21-ąją minutėmis šeimininkai kapituliavo kontratakose. Aukštai pakilusi „Jonavos“ gynybos linija turėjo stebėti, kaip R. Vėževičius užtikrintai pelnė du įvarčius.

Vėliau jonaviečių gretose aktyviais veiksmais išsiskyrė Ernestas Astachovas ir Artiomas Radčenka, visgi, 41-ąją bei 44-ąją minutę vėl taikliais smūgiais pasižymėjo R. Vėževičius – jam abu kartus asistavo Darius Zubauskas. Maža to, nuo 42-osios minutės „Jonavai“ teko žaisti dešimtiese, kadangi buvo pašalintas A. Radčenka.

Po pertraukos sirgaliai pamatė vieną įvartį ir nemažai keitimų. Augusto Vantomme pakeitusį Artiomą Fastovą 74-ąją minutę perkėlė po keitimo aikštėje pasirodęs Ignas Venckus.

Penktą pergalę iškovojusi „Banga“ su 24 taškais labai sustiprino savo šansus sezoną baigti 8-oje vietoje, o „Jonava“ lieka su 2 taškais.

„Kauno Žalgiris“ sutriuškino „Džiugą“

Nuo rugpjūčio įsibėgėjęs „Kauno Žalgiris“ „Optibet A lygoje“ nemažina apsukų ir džiaugėsi triuškinamu laimėjimu.

26-ojo turo dvikovoje savo sirgalių akivaizdoje žaidę kauniečiai net 5:1 (1:0) įveikė 9-oje pozicijoje įsitaisiusį Telšių „Džiugą“.

Pirmame kėlinyje žaidimo tempas buvo pakankamai lėtas, tiesa, 14-ąją minutę žemaičiai praleido – kamuolį į savo vartus standartinės padėties metu nukreipė Tomas Rapalavičius. Iki pertraukos svečių gretose dviem smūgiais išsiskyrė Jorge Eduardo, o Michaelo Thuique iš toli muštas kamuolys sudrebino skersinį.

Antroje mačo dalyje „Kauno Žalgiris“ puolimas užsikūrė. 52-ąją minutę Gratas Sirgėdas pakėlė kampinį ir jo metu Edvinas Girdvainis taikliai mušė galva. Po 8 minučių „Džiugas“ vėl nesėkmingai gynėsi standartinės padėties metu – Jasono Noslino smūgį atrėmė Marius Paukštė, tačiau nuo Nerijaus Valskio apsiginti nebuvo galimbyių.

Maža to, 61-ąją ir 64-ąją minutėmis krito dar du įvarčiai: pirmoje situacijoje taikliai smūgiavo į baudos aikštelę įsiveržęs Antonas Fase, kuris dar vėliau asistavo dublį atlikusiam N. Valskiui.

Per likusį akistatos laiką abi komandos keitėsi progomis, bet savo šansu sugebėjo pasinaudoti po keitimo į kovą mestas 15-metis Domas Jankevičius.

„Kauno Žalgiris“ su 43 taškais žengia šeštas, džiugiečiai savo kraityje turi 16 taškų.

„Panevėžį“ nubaudė „Riterių“ naujokas

„Optibet A lygos“ turnyro lentelės viduryje kurį laiką buvę Vilniaus „Riteriai“ po ilgesnės pertraukos įveikė tiesioginį konkurentą kovoje dėl medalių.

Pablo Villaro treniruojama komanda 26-ojo turo mače išvykoje 1:0 (0:0) nugalėjo banguotai jau kurį laiką rungtyniaujantį „Panevėžį“.

Pirmasis kėlinys išsiskyrė tik dviem Artūro Dolžnikovo smūgiais iš tolimesnės distancijos – su jais abiem susitvarkė vartininkas Ignas Driomovas. „Panevėžys“ irgi surengė kelias aštresnes atakas, tačiau varžovams rimčiau nepagrasino.

Po pertraukos vaizdas aikštėje beveik nesikeitė. Sirgaliai išvydo du debiutus: šeimininkų gretose pirmą kartą pasirodė Jovanas Čadženovičius, o „Riterių“ ekipoje į aikštę žengė Luka Koberidze.

Legionierius iš Sakartvelo galėjo džiaugtis ekipos pergalę – 89-ąją minutę buvo pelnytas pergalingas įvartis. Po Dmytro Bilonogo smūgio I. Driomovas nukreipė kamuolį už galinės linijos, tad Deimantui Rimpai pakėlus kampinį antrą mačą „Riteriuose“ sužaidęs Nemanja Lakičius-Pešičius atitrūko nuo varžovo bei taikliai mušė galva.

Per likusį laiką Vilniaus klubas atsilaikė ir su 47 taškais pakilo į 3-iąją vietą, trimis mačais mažiau sužaidęs ir 46 taškus turintis „Panevėžys“ nusileido į 4-ąją poziciją.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją