„Žalgiris“ ketvirtadienį UEFA Europos lygoje po pratęsimo sužaidė lygiosiomis su Razgrado „Ludogorec“ (3:3) ir pasitraukė iš turnyro. Sekmadienį jau laukė dvikova Kaune, kurią vilniečiai laimėjo 4:1.

„Noriu pasveikinti aistruolius, jie mus nuostabiai palaikė nepaisant tikrai nelengvų oro sąlygų. Buvo labai karšta – ir aikštėje, ir pats oras. Tai stiprios valios pergalė, nors ir praleidome įvartį. Galbūt ne visai susiderinome tame epizode. Nors ir kalbėjome kad gali atsitikti taip kaip atsitiko. Esu dėkingas savo žaidėjams. Tai ką planavome išpildėme aikštėje. Apie ką kalbėjome, į ką atkreipėme dėmesį – žaidėjai tai išpildė: kamuolio kontrolė, greiti pavojingi reidai. Taip pavyko pelnyti vieną, du, tris, keturis įvarčius. Buvo ir daugiau progų. Šaunuoliai Žalgirio žaidėjai. Tokiame grafike su tokia įtampa. Po tokių psichologiškai sunkių rungtynių. Šios rungtynės buvo labai svarbios. Galiu tik atiduoti pagarbą žaidėjams“, – kalbėjo treneris.

Paklaustas, ar sunku buvo paruošti žaidėjus fiziškai ir psichologiškai po apmaudžių rungtynių su „Ludogorec“, treneris atsakė: „Labiausiai žinoma psichologiškai. Visi suprantame, jog šansai būna vienetiniai. Gali po to jų reikėti laukti ilgai. Nors būsime Konferencijų lygoje, labai svajojome būti Europos lygoje. Tačiau ne viskas pavyksta iš karto. Nepavyko taip kaip norėjome. Tačiau atidavėme visas savo jėgas. Todėl buvo svarbu psichologiškai grįžti į čempionatą ir tai padarėme užtikrintai. Už tai dėkoju žaidėjams dar kartą“, – teigė treneris.

Paklaustas apie atliktus keitimus ir potencialią galimybę žaisti jaunesniems žaidėjams, V. Čeburinas atsakė: „Mūsų laukia labai rimtos rungtynės. Dabar taurė, po to prasidės UEFA grupių etapas. Suprantama jog jaunimu reikia pasitikėti. Duoti jiems kelią. Tačiau šiandien reikia ir apžaisti tuos žaidėjus kurie ruošiasi toms rungtynėms. Taip galbūt ir ten jaunimas gaus žaisti aikštėje. Tačiau turime tam tikrą grupę žaidėjų savo dispozicijoje. Būtent šiame etape.“

Išlyginamąjį įvartį pelnęs gynėjas Ivanas Tatomirovičius pažymėjo, kad rungtynės buvo labai svarbios kovoje dėl titulo.

„Svarbi pergalė, laimėjome prieš gerą komandą. Varžovas buvo artimiausias persekiotojas. Jų aikštėje nugalėjome pirmą kartą, iki tol buvo lygiosios ir pralaimėjimas. Tai dar viena priežastis džiaugtis. Manau, jog sužaidėme puikias rungtynes, – kalbėjo I. Tatomirovičius – Turime dirbti toliau ir eiti į priekį. Noriu padėkoti aistruoliams už palaikymą. Komandos draugams už rungtynes, žaidimą. Buvo labai karšta, ypač pirmajame kėlinyje. Manau, kad pavyko susitvarkyti su rungtynėmis gerai. Tai ką norėjome padaryti, tas pavyko.“

Dvikova žalgiriečiams prasidėjo mažiau sėkmingai – pirmieji įmušė varžovai. „Kai turime tokį ritmą – rungtynes kas 3 dienas – treneriui reikia rotuoti. Per pirmas 15-20 minučių reikia pajausti vienas kitą, susižaisti. Tačiau rungtynių metu viskas susidėliojo taip kaip norėjome“, – teigė I. Tatomirovičius.

Jis šį sezoną daugiausiai turėjo tenkintis atsarginio vaidmeniu, o įvarčio nebuvo įmušęs nuo 2020 metų sezono. „Asmeniškai žaidžiau mažiau įprastoje pozicijoje. Šitas įvartis man suteikė pozityvios energijos dirbti toliau. Toliau tobulinti save ateičiai“, – sakė serbas.

Trečiadienį „Žalgiris“ žais „Hegelmann LFF taurės“ ketvirtfinalio rungtynes su sostinės „Riteriais“.