Bulgarijos čempionai į priekį išsiveržė jau 2 min., kuomet po standartinės situacijos į savo vartus kamuolį nukreipė žalgirietis Ivanas Tatomirovičius.

„Ludogorec“ pirmoje dvikovos pusėje sukūrė dar ne vieną rimtą gaisrą prie svečių vartų, dukart kamuolys patikrino „Žalgirio“ vartų konstrukciją, ne sykį ekipą gelbėjo vartininkas Edvinas Gertmonas.

„Žalgirio“ stratego Vladimiro Čeburino tokia dvikovos pradžia nenustebino: tokio varžovų spaudimo ir buvo galima tikėtis.

„Kaip kalbėjau prieš dvikovą, buvo didelis spaudimas nuo pirmųjų minučių. Mums tai reikėjo neutralizuoti, bet įvartį praleidome po standartinės situacijos. Patys sau įsimušėme.

Savo ruožtu varžovai agresyviai tęsė dvikovą, laukė dar keli pavojingi momentai. Tačiau po to galiu pagirti komandą, ir patys sukūrėme progų, ir sėkmingai gynėmės.

Buvo neblogų išėjimų į kontratakas, turėjome pakankamai rimtą progą.

Kai pavyko palaikyti kamuolį, pajautėme, kad galime žaisti. Galime kovosi su priešininkais. Daug žaidimo vyko aikštės viduryje. Ėjome į priekį, uždirbome kampinių, tačiau juos realizuojant ne viskas pavyko.

Liko atsakomosios rungtynės. Tikiuosi, savo stadione būsime efektyvesni“, – teigė V. Čeburinas.

E. Gertmonas pastebėjo, jog komanda išvykoje žaidžia kur kas prasčiau nei namie.

„Bet grįžti namo atsiliekant 0:1, manau, yra geras rezultatas, o Vilniuje – matysime“, – po dvikovos kalbėjo vartų sargas.

Pirmo kėlinio pradžioje svečiams iš Vilniaus sunkiai sekėsi gintis nuo „Ludogorec“ išpuolių ir patiems nepavyko rimčiau pagrasinti varžovams.

„Nežinau, ko pritrūko komandai. Šeimininkai naudojo aukštą spaudimą, vargome, šeimininkai sukūrė daug progų, bet nepasinaudojo. Vėliau įsivažiavome“, – apie sudėtingą pradžią kalbėjo E. Gertmonas.

„Žalgiris“ dėl kortelių prisirinkusių futbolininkų žaidė su ženkliai pasikeitusia gynėjų linija, tačiau tai didelių iššūkių nesukėlė.

„Nieko labai kardinalaus, Kipras Kažukolovas žaidė gynybos viduryje, o Mario Paveličius grįžo į nominalią savo krašto gynėjo poziciją. Gal trūko kažkiek susižaidimo, tačiau tai didelių sunkumų nesukėlė“, – teigė E. Gertmonas.

Anot vartininko, po pertraukos komanda sumažino klaidų skaičių, tai leido pagerinti žaidimą.

Pats vartininkas, susidūręs su varžovu, dvikovos pabaigoje patyrė nedidelę traumą.

„Nieko rimto, šiek tiek lūpa prakirsta. Priešininkas kiek atsileido kamuolį, aš išėjau iš vartų, pagavau kamuolį, o jis tuo metu smūgiavo ir man pataikė į lūpą“, – pasakojo vartininkas.

Prieš atsakomąją dvikovą Vilniuje „Žalgiris“ turės pasidaryti savo namų darbus.

„Reikia išanalizuoti tai, kas nepavyko Bulgarijoje, išsiaiškinti, ką galima keisti, tikėkimės, namie bus geriau“, – vylėsi E. Gertmonas.

Atsakomosios rungtynės bus žaidžiamos rugpjūčio 25 d. Vilniuje, čia „Žalgiris“ turės naikinti minimalų deficitą.

Šios poros nugalėtojas rudenį startuos Europos lygos grupių etape, pralaimėtojas leisis į Konferencijų lygos grupių varžybas.

Rungtynių statistika (remiantis UEFA):

Statistika„Ludogorec“„Žalgiris“
Kamuolio kontrolė55%45%
Smūgiai154
Į vartu plotą41
Kampiniai104
Nuošalės41
Atakos10095
Pavojingos atakos7646
Geltonos kort.44
Raudonos kort.01

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją