Rezultatą nulėmė ypač nesėkmingas epizodas prie „Žalgirio“ vartų jau antrą dvikovos minutę. Po standartinės situacijos kamuolį į savo vartus nukreipė gynėjas Ivanas Tatomirovičius.

Po šalto dušo svečiai sunkiai atremdavo varžovų išpuolius ir kartu nieko negalėjo pasiūlyti priešininkams.

Atrodė, jog tik laiko klausimas, kada kris antras įvartis į svečių vartus. Pirmame kėlinyje ne kartą komandą gelbėjo Edvinas Gertmonas bei fortūna: dukart kamuolys sudrebino „Žalgirio“ vartų konstrukciją.

Antrojo kėlinio pradžioje svečiai suaktyvino atakas, tačiau didesnių vaisių tai neatnešė.

Kita vertus, ir Bulgarijos čempionų puolimas kurį laiką nekėlė didesnės gresmės „Žalgirio“ gynybai.

Savo šansą turėjo ir Lietuvos čempionai, tačiau jo neišnaudojo: 64 min. žalgiriečiai surengė savo pavojingiausią ataką, Renanas gavo kamuolį kairiajame baudos aikštelės krašte ir suklaidino vieną gynėją, tačiau smūgį paskutinę akimirką blokavo varžovų kapitonas Antonas Nedjalkovas.

Dvikovos pabaigoje ne kartą vėl komandą gelbėjo E. Gertmonas, kuris tiksint paskutinei pagrindinio laiko minutei po susidūrimo su varžovu patyrė galvos traumą. Vartų sargui suteikta medikų pagalba, kurie jam subintavo galvą.

Pridėto laiko metu „Žalgirio“ situaciją sunkino antrą geltoną kortelę užsidirbęs Donatas Kazlauskas, kuris aikštėje pasirodė antro kėlinio antroje pusėje.

Paskutinę dvikovos minutę šansą dar turėjo vienas varžovų lyderių Kirilas Despodovas, jo smūgį iš krašto koją atrėmė E. Gertmonas.

Galiausiai 97-ą dvikovos minutę arbitras iš Slovakijos skelbė mačo pabaigą.

Atsakomosios rungtynės bus žaidžiama po savaitės, rugpjūčio 25 d. Vilniuje, čia „Žalgiris“ turės naikinti minimalų deficitą.

Šios poros nugalėtojas rudenį startuos Europos lygos grupių etape, pralaimėtojas leisis į Konferencijų lygos grupių varžybas.

Į Bulgariją vilniečiai išvyko praretėjusiomis gretomis. Dėl diskvalifikacijų rungtynėse negalės žaisti gynėjai Joelis Bopesu, Petaras Mamičius ir Francis Kyeremeh.

Kaip ir „Žalgiris“, Bulgarijos čempionai pasirodymą Europoje pradėjo Čempionų lygos atrankoje, įveikti Juodkalnijos, Airijos čempionai, bet trečiame etape bendru rezultatu 3:6 nusileista Zagrebo „Dinamo“.

Savo ruožtu „Žalgiris“ Čempionų lygos kvalifikacijoje pranoko „Ballkani“ (Kosovas) bei „Malmo“ (Švedija) futbolininkus, tačiau neprilygo Budės „Glimt“ (Norvegija) komandai.

Rezultatas

Ludogorec“ 1 – 0 „Žalgiris“

2' [1:0] Ivanas Tatomirovičius (į savo vartus)

90+3' – raudona kortelė (antra geltona) Donatui Kazlauskui

V. Čeburino komentaras:

STARTINĖS SUDĖTYS

„Ludogorec“: Sluga (vartininkas), gynėjai – Cicinho, Verdon, Gropper, Nedjalkovas (kapitonas), saugai – Jordanovas, Piotrowski, Delevas, priekyje – Despodovas, Igor Thiago, Tekpetey.

„Žalgiris“: Gertmonas (vartininkas), gynyboje – Mikoliūnas (kapitonas), Tatomirovičius, Kažukolovas, Paveličius, saugai – Ljubisavljevičius, Buffas, Gorobsovas, Oyewusi, priekyje – Oliveira, Ourega.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)