Biudžeto ir finansų komitetui (BFK) vadovaujantis politikas tvirtina, kad pirmiausiai buvo keliamas klausimas ar pati šalies futbolo federacijos vadovybė mato poreikį keistis, atsižvelgiant į rezultatus.

Jeigu LFF nedemonstruoja pokyčių siekio, anot parlamentaro, antrame etape yra keliamas klausimas dėl galimybių bendradarbiauti su tarptautinėmis futbolo institucijomis.

„Šiuo metu vykdome pokalbius su FIFA ir UEFA, ieškodami galimų sprendimų. Trečias variantas, kaip kraštutinis, yra tiesioginio valdymo įstatymas. Jis jau yra paruoštas, mes jį jau esame išvertę į anglų kalbą ir taip pat pateiksime FIFA“, – antradienį „Žinių radijui“ kalbėjo M. Majauskas.

Anot politiko, įvedus tiesioginį valdymą, LFF pertvarką būtų galima įgyvendinti pakankamai greitai, per 3-6 mėnesių laikotarpį.

„Pagal laikiną tiesioginio valdymo įstatymą, kurį mes vadiname Lietuvos futbolo gelbėjimo įstatymu, mes numatome, kad kritiniu atveju numatoma, jog jeigu Seimas tokį sprendimą patvirtina, tai visi esantys vadovai netenka savo pareigų.

Automatiškai yra paskiriamas laikinasis administratorius, jis atlieka finansinį ir veiklos auditą. Kartu su FIFA patvirtina pavyzdinius įstatus ir šaukia naujus rinkimus“, – aiškino M. Majauskas.

ELTA primena, kad rugpjūčio 3 d. Lietuvos futbolo federacija gavo jungtinį FIFA ir UEFA atsakymą, kuriame teigiama, jog LFF įstatai, kurie buvo priimti šių metų balandžio 30 d. vykusioje Konferencijoje, atitinka FIFA ir UEFA įstatuose numatytus reikalavimus.

Šie įstatai buvo priimti siekiant juos suderinti su pakeistu Sporto įstatymu.

UEFA ir FIFA tvirtino, kad LFF įstatai iš esmės atitinka nurodytas gaires bei pasiūlė pagalbą federacijai kuriant darbo grupę, kuri svarstytų galimus pokyčius dėl LFF valdymo gerinimo.

Liepos pabaigoje jungtiniame Seimo Biudžeto ir finansų komiteto bei Jaunimo ir sporto reikalų komisijos posėdyje, kuriame dalyvavo LFF atstovai, buvo siūloma federacijoje įvesti tiesioginį valdymą.

Seimo narys Laurynas Kasčiūnas rugpjūčio pradžioje tvirtino, kad politikams prakalbus apie tiesioginį valdymą LFF, jie turi aiškų planą, kaip spręsti suformuotą problemą – LFF uždarumą ir nesąžiningas procedūras, renkant atstovus į Vykdomąjį komitetą (VK).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)