Nugalėtojoms įvarčius pelnė pirmąsias rungtynes šalies pirmenybėse šį sezoną žaidusios Ugnė Lazdauskaitė, Gifty Assifuah ir Anastasija Sivolobova, dar vieną tikslų smūgį pridėjo Karolina Jasaitytė. „Saned“ gretose pasižymėjo Gabija Toropovaitė.

Jau pačioje rungtynių pradžioje kelias progas atsidaryti savo įvarčių sąskaitą turėjo naujoji MFA „Žalgiris“-MRU puolėja G. Assifuah. 3 min. po tikslaus U. Lazdauskaitės perdavimo 23-ejų futbolininkė pabėgo nuo varžovių gynėjų, bet atsidūrusi prieš vartus smūgiavo netaikliai. Tuoj pat žalgirietė turėjo ir antrą galimybę, nes išmušdama kamuolį nuo savo vartų „Saned“ vartininkė Greta Lukjančukė paspyrė jį prie baudos aikštelės tykojusiai G. Assifuah, bet pastaroji šia dovana nepasinaudojo ir smūgiavo pro šalį.

Vis dėlto, 15 minutę kamuolys pirmą kartą atsidūrė Joniškio komandos vartų tinkle. G. Assifuah baudos aikštelėje smūgiavo į vartus, o kamuolio kelyje atsidūrė „Saned“ žaidėjos Vestos Ilgūnaitės ranka. Arbitras Edas Edgaras Dirmeikis paskyrė 11 metrų baudos smūgį, o įvarčiu jį pavertė U. Lazdauskaitė.

Kėlinio viduryje žaidimas apsilygino, aktyviai priekyje žaidė Joniškio ekipos puolėja Simona Petravičienė, aikštės viduryje viešnių žaidimui dirigavo komandos naujokė Dovilė Gailevičiūtė. Žalgirietės taip pat nevengė atakuoti, tačiau abiejų komandų atakos tradiciškai užgesdavo baudos aikštelės prieigose, o vartininkėms į žaidimą įsijungti teko tik po tolimų, bet nepavojingų smūgių.

37 min. efektingai į varžovių vartus smūgiavo G. Assifuah, bet G. Lukjančukė MFA „Žalgiris“-MRU legionierei iš Ganos pasižymėti neleido. Apskritai, pirmame kėlinyje ši žalgirietė gan dažnai atsidurdavo atakos smaigalyje, bet pergudrauti „Saned“ vartininkės jai nepavykdavo.

Tačiau po pertraukos pasipylė įvarčiai. 51 min. po Erikos Šupelytės perdavimo nuo kampinio gairelės, tiksliu smūgiu galva įvartį pelnė 16-metė žalgirietė K. Jasaitytė, padidinusi savo komandos persvarą iki dviejų įvarčių.

Jau po minutės „Saned“ taip pat parodė, kad moka išnaudoti standartines situacijas. Analogiškoje situacijoje Gabija Toropovaitė galva nukreipė kamuolį į žalgiriečių vartus ir sušvelnino atsilikimą 1:2.

Visgi ir viešnių iš Joniškio džiaugsmas netruko ilgai. 54 min. U. Lazdauskaitė įtraukė į ataką dešniuoju kraštu skriejusią A. Sivolobovą, o Moldovos moterų rinktinės narė tiksliu perdavimu atrado baudos aikštelėje G. Assifuah. Šį kartą žalgirietė smūgiavo galva – ir G. Lukjančukei teko traukti kamuolį iš savo vartų tinklo.

Antrame kėlinyje veržliau ir aktyviau žaidusios žalgirietės palaikė aukštą tempą ir kūrė progas prie viešnių vartų. 65 min. puikią progą pasižymėti turėjo E. Šupelytė, bet jai iš kelių metrų nepavyko pramušti G. Lukjančukės. „Saned“ vartininkė sėkmingai susidorojo ir su 72 min. į baudos aikštelę įsiveržusios U. Lazdauskaitė smūgiu, kiek vėliau ji neleido pasižymėti ir po keitimo aikštėje pasirodžiusiai Inetai Šukštulytei.

Paskutinį tašką rungtynėse padėjo A. Sivolobova. 24-ą gimtadienį sekmadienį šventusi futbolininkė iš Moldovos 83 min. sulaukė dar vieno juvelyrinio E. Šupelytės perdavimo, įsiveržė į baudos aikštelę ir galingu smūgiu nuginklavo G. Lukjančukę.

Baigiantis dvikovai žalgirietės užtikrintai kontroliavo kamuolį į ir neleido „Saned“ futbolininkėms net ir priartėti prie savo vartų.

Po 11 turų 23 taškus turinti MFA „Žalgiris“-MRU komanda A lygos turnyrinėje lentelėje užima antrą vietą, o 11 taškų turinti Joniškio „Saned“ yra ketvirta. Nuo pirmaujančios Šiaulių „Gintros“ žalgirietes skiria 7 taškai.

Kitose A lygos 11 turo rungtynėse trečioje vietoje esanti FK „Vilnius“ (17 taškų) komanda 4:0 (1:0) nugalėjo paskutinę vietą užimančią Gargždų „Bangą“ (0 tšk.). Du įvarčius nugalėtojoms pelnė legionierė iš Ukrainos Khrystyna Pereviznyk, po vieną pridėjo Viktorija Magalinskaja ir Greta Valikonienė.