Pirmose Čempionų lygos trečiojo atrankos etapo rungtynėse Norvegijoje „Žalgiris“ beviltiškai pralaimėjo 0:5, vis dėlto namie buvo nusiteikę optimistiškai. Pirmajame kėlinyje antradienį V. Čeburino auklėtiniai turėjo ne vieną progą ir sugebėjo pelnyti įvartį, tačiau visas jų pastangas antrojo kėlinio pradžioje nubraukė iš aikštės už grubią pražangą pašalintas Petaras Mamičius.

„Žalgiris“ leidžiasi pakopa žemiau – į lemiamą UEFA Europos lygos atrankos etapą, kuriame susigrums su Bulgarijos čempione Razgrado „Ludogorec“ komanda.

Pastaroji antradienį bendru santykiu 3:6 nusileido Zagrebo „Dinamo“ (Kroatija) ekipai. „Glimt“ lemiamoje dvikovoje dėl patekimo į UEFA Čempionų lygą žais su Zagrebo „Dinamo“.

Priminsime, kad Vilniaus „Žalgiris“ jau užsitikrino mažiausiai žaidimą UEFA Konferencijų lygos grupių etape ir 2,94 milijono eurų premiją.

Rungtynių eiga:

9-ą min. po nenuspėjamos atakos kamuolys atsidūrė „Glimt“ komandos vartuose, tačiau teisėjas įvarčio neįskaitė dėl Franciso Kyeremeho pražangos prieš svečių vartininką. „Žalgirio“ puolėjui buvo parodyta geltonoji kortelė, o rezultatas dideliam vietos sirgalių nusivylimui neįskaitytas.

„Glimt“ vartininko trauma po susidūrimo su „Žalgirio“ puolėju pasirodė daug rimtesnė – šokčiodamas ant vienos kojos Nikita Haikinas paliko aikštę, o vietoje jo pasirodė Julianas Faye Lundas.

Po standartinės situacijos „Glimt“ vartininkas sužaidė neužtikrintai ir F. Kyeremehas 39-ą min. atsidūrė laiku ir vietoje – pasiuntė kamuolį į vartų tinklą. Lietuvos čempionai išsiveržė į priekį 1:0.

Aktyviai žaisdami žalgiriečiai pirmajame kėlinyje sukūrė ne vieną gerą progą įvarčiui. Svečiai per pridėtą pirmojo kėlinio laiką sugebėjo pelnyti įvartį, tačiau jis nebuvo įskaitytas dėl nuošalės.

Budės komanda vos prasidėjus antrajai rungtynių daliai pelnė įvartį, kurį teisėjas po VAR peržiūros įskaitė. Rezultatas tapo lygus 1:1. 51-ą min. pasižymėjo svečių saugas Joelis Mugisha, aikštės šeimininkų vartininką Edviną Gertmoną nuginklavęs smūgiu galva.

Petaras Mamičius baudos aikštelėje neleistinai sustabdė varžovą, teisėjas parodė į 11 m baudinio žymą. Tačiau netrukus arbitras pats nubėgęs prie vaizdo peržiūros ekrano savo sprendimą pakeitė – atšaukė 11 m baudinį, o P. Mamičiui parodė raudonąją kortelę. Šiam beliko palikti aikštę. „Žalgiris“ liko žaisti mažuma.

Iniciatyvą antrajame kėlinyje perėmė Budės ekipa. Svečiai bent pora kartų turėjo idealią galimybę išsiveržti į priekį, tačiau žalgiriečius nuo įvarčių gelbėjo vartų virpstai, o vėliau ir pats E. Gertmonas. LFF stadione pakilę nuo kėdžių žiūrovai plojo žalgiriečiams už kovą atsistoję.

„Žalgiris“ 1 – 1 „Glimt“

39' [1 - 0] Francis Kyeremehas
51' [1 - 1] Joelis Mugisha
58' raudonoji kortelė Petarui Mamičiui („Žalgiris“)

„Žalgirio“ starto sudėtis: Gertmonas, Mikoliūnas, Paveličius, Ljubisavljevičius, Mamičius, Buffas, Gorobsovas, Miličkovičius, Ourega, Kyeremehas, Oliveira.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją