Prieš pat jas iš Skandinavijos pusiasalio atskriejo netikėtos žinios: „Glimt“ klubas pardavė savo šio sezono puolimo lyderį Victorą Boniface'ą iš Nigerijos.

21-erių metų puolėjas per paskutinius aštuonis mačus įmušė net 10 įvarčių. Pusė jų (5 tikslūs smūgiai per keturis susitikimus) – būtent UEFA Čempionų lygos atrankos kovose.

V. Boniface'as sumušė visus keturis Budės komandos įvarčius pirmame etape prieš Farerų salų atstovą „Klaksvik“ (3:0 ir 1:3), sykį pasižymėjo ir antrame etape prieš Belfasto „Linfield“ iš Šiaurės Airijos (0:1 ir 8:0).

Dar du įvarčius afrikietis pridėjo šį savaitgalį šalies „Eliteserien“ lygos dvikovoje su „Aalesund“ ir nukalė saviškiams pergalę 2:1.

Kaip paaiškėjo netrukus, tai ir buvo jo atsisveikinimas su „Glimt“ ekipa, kuriai jis atstovavo nuo 2019-ųjų.

V. Boniface'as antradienį už maždaug 2 milijonus eurų oficialiai persikėlė į Belgijos vicečempionų Briuselio „Union Saint-Gilloise“ gretas. Beje, belgai taip pat dalyvauja UEFA Čempionų lygos kvalifikacijoje ir trečiąjį etapą pradėjo pergale namuose 2:0 prieš Glazgo „Rangers“.

„Keistas ir nemalonus sprendimas“, – taip sureagavo Norvegijos klubo fanai į „Glimt“ žingsnį prieš pat vienas svarbiausių sezono rungtynių paleisti savo lyderį.

Kaip Budės kolektyvui seksis be jo, pamatysime jau šįvakar.

Į vieną šiauriausių Europos futbolo taškų atvykę žalgiriečiai neslepia savo ambicijų. Jie stengsis, kad trečias kartas nemeluotų: pernai varžovams nusilenkta bendru rezultatu 2:3, o užpernai – 1:3.

Primename, kad Švedijos čempioną „Malmo“ (1:0 ir 2:0) eliminavęs ir į UEFA Čempionų lygos atrankos trečiąjį etapą patekęs „Žalgiris“ jau užsitikrino mažiausiai žaidimą UEFA Konferencijų lygos grupių etape ir 2,94 milijono eurų premiją.

Tiesa, vilniečių rankose ir kojose – visi šansai kabintis ir į aukštesnio kalibro turnyrus: tą pačią UEFA Čempionų lygą arba UEFA Europos lygą.

Žalgiriečiai kovą prestižinės UEFA Čempionų lygos atrankoje pratęs jau trečiadienį, kai išvykoje susikaus su iš pernai pažįstamu „Glimt“.

Pirmasis komandų mūšis vyks rugpjūčio 3 dieną Norvegijoje, o atsakomasis – rugpjūčio 9 d. Lietuvoje.

Jei žalgiriečiai įveiktų Norvegijos čempionų barjerą, jų UEFA Čempionų lygos atrankoje lauktų paskutinė kliūtis (Razgrado „Ludogorec“ arba Zagrebo „Dinamo“) kelyje į grupių etapą.

Tuo metu jei nusileistų norvegams, vilniečiai leistųsi pakopa žemiau – į kertinį UEFA Europos lygos atrankos etapą, kuriame su tos pačios poros („Ludogorec“ ir „Dinamo“) poros pralaimėtojais kovotų dėl bilieto į šio turnyro grupių varžybas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją