Jau pačioje rungtynių pradžioje tiek visa Vokietijos rinktinė, tiek jos sirgaliai buvo šokiruoti netikėtos žinios – žaisti negalės per apšilimą raumens traumą patyrusi komandos kapitonė Alexandra Popp.

120-ąsias rungtynes su nacionaliniais marškinėliais turėjusi žaisti lyderė kartu su anglų atstove Beth Mead iki finalo buvo rezultatyviausios turnyro dalyvės, pelniusios po 6 įvarčius.

Pirmajame kėlinyje daugiau iniciatyvos turėjo ir pavojingų progų sukūrė turnyro šeimininkės anglės, tačiau ir Vokietijos rinktinė nesnaudė, tikrino varžovių vartininkės budrumą.

Po pertraukos Vokietijos rinktinė ėmėsi iniciatyvos ir rimtai grasino turnyro šeimininkių vartams, tačiau pirmąjį įvartį pelnė anglės.

62-ą min. dideliam vietos sirgalių džiaugsmui pasižymėjo Ella Toone, permetusi kamuolį per Vokietijos komandos vartininkę. Tai buvo 500-asis įvartis per visą Europos moterų futbolo čempionatų istoriją.

Šaltu dušu nuprastos vokietės nepasimetė – netrukus Lina Magull sudrebino varžovių vartų konstrukciją stipriu smūgiu. Atkaklumą ir kovingumą pademonstravusios vokietės vis dėlto sugebėjo išlyginti rezultatą.

79-ą min. įvartį pelnė ir pratęsimą išplėšė L. Magull.

Pirmas pratęsimo kėlinys praėjo be didesnio pavojaus vartams abejose aikštės pusėse, žaidėjos vis daugiau pasidavė emocijoms.

Antrajame kėlinyje turnyro šeimininkių heroje tapo Chloe Kelly, kuri po Anglijos rinktinės pakelto kampinio, grumdamasi su keliomis varžovių gynėjomis, 111-ą min. sugebėjo pelnyti auksinį įvartį. Anglijos rinktinė triumfavo finale 2:1.

Žvilgtelėjusi į teisėją Ch. Kelly triumfuodama per galvą nusivilko marškinėlius, likdama tik su apatine sportine liemenėle ir puolė į komandos draugių glėbį.

Tai buvo pirmasis ir veikiausiai pats reikšmingiausias 24-erių metų puolėjos įvartis nacionalinėje ekipoje.


FAKTAI:

Anglijos moterų futbolo rinktinė Europos čempionatą laimėjo pirmą kartą istorijoje. Pergalę Anglijos rinktinei per pratęsimą atnešė Chloe Kelly, pelniusi įvartį 111-ą min. ir išvedusi turnyro šeimininkes į priekį 2:1.

„Wembley“ stadione vykusį finalą stebėjo 89,192 žiūrovų. Tai – visų laikų čempionato rekordas.

Vokietijos rinktinę prieš pat rungtynių pradžią šokiravo naujiena, kad jos rezultatyviausia žaidėja ir lyderė Alexandra Popp per apšilimą gavo traumą ir žaisti negalės.

Nepaisant nesėkmės šiais metais, Vokietijos rinktinė lieka sėkmingiausia, per Europos čempionatų istoriją laimėjusi 8 titulus (1989 metais kaip buvusi Vakarų Vokietija). Tarp 1990 ir 2022 metų vokietės netriumfavo tik dukart – 1993 metais (laimėjo Norvegija) ir 2017 metais (laimėjo Nyderlandai).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją