Svečiuose kovoję vieni pirmenybių lyderių 2:1 (2:1) įveikė „Aalesund“ ekipą ir toliau žengia trečioje turnyro lentelės vietoje.

Abu įvarčius nugalėtojams pelnė puolėjas iš Nigerijos Victoras Boniface'as, smūgiais iš arti pasižymėjęs 26 ir 42 minutėmis.

Visgi įspūdingiausio mačo įvarčio autoriumi tapo šeimininkų snaiperis Kristofferis Odemarksbakkenas, 32 min. perėmęs kamuolį savo aikštės pusėje ir tolimu šūviu iš aikštės vidurio, t. y. iš maždaug net 53 metrų atstumo, tiksliai pasiuntęs kamuolį tiesiai į oponentų vartų tinklą.

Šį epizodą galite pamatyti vaizdo įraše nuo 1:13 min.:

Primename, kad Švedijos čempioną „Malmo“ (1:0 ir 2:0) eliminavęs ir į UEFA Čempionų lygos atrankos trečiąjį etapą patekęs „Žalgiris“ jau užsitikrino mažiausiai žaidimą UEFA Konferencijų lygos grupių etape ir 2,94 milijono eurų premiją.

Tiesa, vilniečių rankose ir kojose – visi šansai kabintis ir į aukštesnio kalibro turnyrus: tą pačią UEFA Čempionų lygą arba UEFA Europos lygą.

Žalgiriečiai kovą prestižinės UEFA Čempionų lygos atrankoje pratęs jau trečiadienį, kai išvykoje susikaus su iš pernai (2:2 ir 0:1) pažįstamu „Glimt“ klubu. Pastarasis bendru rezultatu 8:1 susitvarkė su Belfasto „Linfield“ kolektyvu iš Šiaurės Airijos.

Pirmasis komandų mūšis vyks rugpjūčio 3 dieną Norvegijoje, o atsakomasis – rugpjūčio 9 d. Lietuvoje.

Jei žalgiriečiai įveiktų Norvegijos čempionų barjerą, jų UEFA Čempionų lygos atrankoje lauktų paskutinis barjeras dėl vietos grupių etape. Lemiamos dvikovos vyktų rugpjūčio 16 arba 17 ir 23 arba 24 dienomis.

Tuo metu jei pralaimėtų norvegams, vilniečiai leistųsi pakopa žemiau – į kertinį UEFA Europos lygos atrankos etapą, kuriame kovotų dėl bilieto į šio turnyro grupių varžybas. Mačai numatyti rugpjūčio 18 ir 25 dienomis.

Bet kokiu atveju kiti potencialūs „Žalgirio“ varžovai paaiškės po burtų traukimo ceremonijo rugpjūčio 2 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)