Tarptautinių kovų fone akys krypo į „Žalgirio“ brazilą Renaną Oliveirą, tačiau pradėjus žygį Europoje rezultatyviausio Lietuvos čempionų žaidėjo taikiklis kurį laiką buvo nusimušęs.

Dvikovoje Vilniuje su „Ballkani“ įvarčio reikėjo laukti beveik 100 minučių.

„Šešėlių valdovas“, apie kurį viso mačo metu dainavo „Karališkos erdvės“ hitą pasiskolinusi „Pietų IV“, galiausiai atėjo 97-ą min., kai saulė virš LFF stadiono jau išties buvo nusileidusi. Tiksliau, ne atėjo, o reaktyviniu greičiu atlėkė Mathiaso Oyewusi pavidalu.

Antrame kėlinyje į aikštę žengęs 23-ejų puolėjas iš Nigerijos pabėgo nuo priešininkų gynėjų, apėjo vartininką ir suspėjo iš aštraus kampo pasiųsti kamuolį į vartus. Tai buvo ketvirtas rezultatyvus žiemą „Žalgirį“ papildžiusio naujoko smūgis visuose turnyruose.

„Dauguma A lygos komandų prieš mus susispaudžia, o Mathiasas labiau tinka tada, kai yra atvirų plotų. Jo greitis – didžiulis“, – pažymėjo rezultatyvų perdavimą komandos draugui atlikęs Mantas Kuklys.

M. Oyewusi arti įvarčio liko pirmoje dvikovoje su Švedijos čempionu.

Kamuolys, atrodė, tuoj kirs vartų liniją, kuomet Oliveris Buffas jį permetė per vartininką. Į vartus besileidžiantį kamuolį lietė M. Oyewusi, šis pakeitė kryptį ir atšoko į vartininko aikštelę.

Kaip kamuolys neatsidūrė vartuose, nesuprato nei komandos draugai, nei sirgaliai.

Tačiau savo momento nigerietis sulaukė Malmėje, kuomet 34 min. sulaukė tolimo O. Buffo perdavimo. M. Oyewusi priekyje turėjo aibę erdvės sprintui, greitį išnaudojęs „Žalgirio“ puolėjas, aplenkė gynėją, atsidūrė vienas prieš vartininką ir tiksliai jį nuginklavo pelnydamas savo antrą įvartį Čempionų lygos atrankoje.

Tiek pat pelnytų įvarčių nigerietis turi A lygoje, kartą tiksliai yra pasižymėjęs taurės rungtynėse.

Jo įvartis padėjo pamatus istorinei „Žalgirio“ pergalei: atsakomojoje dvikovoje 2:0 (1:0) įveikus „Malmo“ Lietuvos čempionai mažiausiai užsitikrino vietą Konferencijų lygos grupių etape.

„Tai mano pirma patirtis Čempionų lygoje, pelniau įvartį ir laimėjome. Vau, fantastiškas momentas, asmeniškai labai gerai jaučiuosi“, – sugrįžęs į Vilnių neslėpė „Žalgirio“ sprinteris.

„Ar žinau savo rekordą bėgant 100 m? Kol ne (juokiasi), tačiau tikrai galiu greitai bėgti“, – šypsojosi M. Oyewusi, savo puikiu startiniu greičiu tapęs tikru varžovų gynėjų galvos skausmu.

Mathias Oyewusi

Anot puolėjo, siekti gerų rezultatų padeda pasitikėjimas savimi.

„Pasitikime savo jėgomis, jų taip pat suteikia fanų palaikymas. Pasitikime treneriu, telkiame dėmesį į jo nurodymus, tai leidžia pasiekti gerus rezultatus.

Kai jauti pasitikėjimą, kartu viskas yra įmanoma, galime iškovoti gražias pergales“, – tvirtino puolėjas. Žaidėjas gyrė strategą Vladimirą Čeburiną, kuris paruošia komandą žygdarbiams Čempionų lygoje.

„Tai puikus taktikas, kuris dėmesį kreipia į kiekvieną detalę, vaizdžiai parodo, kaip žaisti, kaip ir kur taktiškai išsidėstyti, tai duoda rezultatus“, – pažymėjo M. Oyewusi.

Atakuojančio krašto saugo ir puolėjo pozicijose rungtyniaujantis 23 metų žaidėjas į Vilnių atvyko dar 2021 metų antroje sezono pusėje.

Tačiau dėl teisinio žaidėjo ginčo su buvusiu klubu Slovėnijoje nigerietis neturėjo galimybės būti registruojamas ir žaisti oficialių rungtynių.

„Treniruotis ir nežaisti buvo sunku psichologiškai, tačiau pirmi keli mėnesiai su komanda buvo puikūs. Nuo pirmos dienos kai įėjau į rūbinę, treneriai, žaidėjai mane priėmė gerai. Jaučiausi kaip namie. Visi priėmė gražiai nors nežaidžiau.

Kartu kalbėjomės, juokėmės. Susidariau įspūdį, jog komanda kaip viena šeima, kovojanti kartu ir palaikanti vienas kitą, nepasiduodanti siekiant tikslo. Vilniaus miestas taip pat man patiko“, – klubo svetainei dar vasarį kalbėjo M. Oyewusi, ekipoje debiutavęs tik šių metų pradžioje.

Mathiasas Oyewusi

Nigerietis karjerą pradėjo „Flying Sport“ akademijoje, bandė laimę Italijos klubų peržiūrose, o profesionalo karjerą pradėjo Slovėnijoje.

Du sezonus futbolininkas žaidė „Ankaran“, „Bilje“ komandose Slovėnijos antrajame divizione, kur per 32 rungtynes pelnė 19 įvarčių ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus.

2020-2021 metų sezone jis rungtyniavo Nova Goricos „Gorica“ ekipoje Slovėnijos čempionate, kur per 28 rungtynes pasižymėjo 3 įvarčiais ir 1 rezultatyviu perdavimu.

Dabar M. Oyewusi turi tokią galimybę, apie kurią prieš gerus metus galėjo tik svajoti.

„Tai dar nėra pabaiga, mūsų tikslas – Čempionų lyga. Tai mano tikslas ir svajonė – žaisti Čempionų lygos grupių etape“, – ambicingai kalbėjo rezultatyviausias „Žalgirio“ žaidėjas Čempionų lygos atrankoje.

Mathias Oyewusi

Žalgiriečiai jau kitą savaitę tęs kovą prestižinėje Čempionų lygoje. Trečiame atrankos etape lauks jau iš pernai pažįstama Budės „Glimt“.

Pirmasis komandų mūšis rugpjūčio 3 dieną vyks Norvegijoje, o atsakomasis – rugpjūčio 9 d. Lietuvoje.

Įveikus Norvegijos čempionų barjerą lauktų lemiamas atrintamasis etapas dėl vietos Čempionų lygos grupių etape.

Galimi varžovai paaiškės ištraukus burtus rugpjūčio 2-ą. Dvikovos vyktų rugpjūčio 16/17 ir 23/24 d.

Pralaimėjęs norvegams, „Žalgiris“ leistųsi pakopa žemiau – į Europos lygos lemiamą atrankos etapą, kuriame kovotų dėl bilieto į šio turnyro grupių varžybas.

Dvikovos numatytos rugpjūčio 18 ir 25 dienomis, o potencialūs „Žalgirio“ varžovai paaiškės po burtų rugpjūčio 2 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją