Patekimas į Konferencijų lygos grupių turnyrą klubui garantavo rekordinę 2,94 mln. eurų premiją, tačiau ji gali būti ženkliai didesnė.

Žalgiriečiai tęs kovą prestižinėje Čempionų lygoje, trečiame atrankos etape lauks jau iš pernai pažįstama Budės „Glimt“. Pastaroji atsakomojoje dvikovoje net 8:0 sutriuškino Belfasto „Linfield“ iš Šiaurės Airijos.

Pirmasis komandų mūšis rugpjūčio 3 dieną vyks Norvegijoje, o atsakomasis – rugpjūčio 9 d. Lietuvoje.

Įveikus Norvegijos čempionų barjerą lauktų lemiamas atrintamasis etapas dėl vietos Čempionų lygos grupių etape. Galimi varžovai paaiškės ištraukus burtus rugpjūčio 2-ą. Dvikovos vyktų rugpjūčio 16/17 ir 23/24 d.

Pralaimėjęs norvegams, „Žalgiris“ leistųsi pakopa žemiau – į Europos lygos lemiamą atrankos etapą, kuriame kovotų dėl bilieto į šio turnyro grupių varžybas. Dvikovos numatytos rugpjūčio 18 ir 25 dienomis, o potencialūs „Žalgirio“ varžovai paaiškės po burtų rugpjūčio 2 d.

Atitinkamai patekimas į Europos lygos grupių etapą garantuotų 3,63 mln. eurų čekį.

Tikras lobis – patekimas į Čempionų lygos grupių etapą, kiekvienam klubui UEFA už patekimą garantuoja 15,64 mln. eurų išmoką.

Dar solidžias pajamas lemtų geri rezultatai: už pergalę Čempionų lygoje – 2,8 mln. eurų, už lygiąsias – 0,9 mln.

Europos lygos grupių etape pergalė įkainota 630 tūkst. eurų, lygiosios – 210 tūkst. eurų.

Konferencijų lygoje už pergalę klubas sulauktų 0,5 mln. eurų, už lygiąsias – 166 tūkst. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)