Trečiadienį vakare trečiame pagal dydį Švedijos mieste Malmėje Vilniaus „Žalgiris“ iškovojo istorinę pergalę – atsakomojoje dvikovoje 2:0 (1:0) pranoko „Malmo“ ir mažiausiai užsitikrino vietą Konferencijų lygos grupių etape.

Pats S. Mikoliūnas Malmėje į aikštę žengė 81-ą minutę pakeisdamas šveicarą Oliverį Buffą.

Patyręs gynėjas padėjo komandai išsaugoti palankų rezultatą, o po finalinio švilpuko netvardė pergalingų emocijų.

„Iš pradžių toks šokas, nežinai, ar čia sapnuoji, ar čia iš tikrųjų tai įvyko, nerealus jausmas.

Komanda fantastiškai sužaidė, eilinį kartą įrodėme, kad mes galime ir esame verti dalyvauti šiame turnyre ir, pagaliau, turime istorinį pasiekimą.

Kaip pernai sakiau, tuos ledus vis daužom, daužom, pagaliau pralaužėme tuos ledus. Džiugu dėl komandos, dėl visos Lietuvos, man tai svarbu asmeniškai.

Karjera į pabaigą, žiauriai geras jausmas, kad gimtojo ir mylimo miesto komandai pavyko pasiekti tikslą, galėsiu sužaisti kažkurio turnyro grupių etape.

Tikiuosi, kad mes nesustosime, turime aukštus tikslus, komanda tiki savimi, dėsime visas pastangas, kad kuo toliau žygiuotume Europoje ir dalyvautume kuo aukštesnio kalibro turnyre“, – kalbėjo S. Mikoliūnas.

Anot „Žalgirio“ senbuvio, dvikova Malmėje klostėsi pagal tikėtiną scenarijų.

„Į aikštę komanda žengė pasitikėdama savimi. Parodėme, kad neatvykome užsidaryti gynyboje ir tik gintis. Kovojome su tokia ramybe, surengtos kelios greitos atakos, galiausiai viena jų baigėsi įvarčiu.

Matėsi „Malmo" žaidime nerimas ir chaosas, varžovai ėmė skubėti, nervintis. Antrame kėlinyje pasiekėme dar vieną įvartį. Varžovams, matyt, tai buvo šokas.

Jų kapitonas neatlaikė įtampos, užsidirbo kvailą antrą geltoną kortelę ir buvo išvarytas iš aikštės.

Mūsų tikslas buvo nepraleisti įvarčio ir nesuteikti kažkokių vilčių. Visi nuostabiai sužaidė“, – teigė 38-erių S. Mikoliūnas.

Rungtynių santrauka:

Tai „Žalgirio“ klubui jau dabar garantuoja beveik 3 milijonų eurų UEFA premiją, tačiau ji gali būti ženkliai didesnė: žalgiriečiai tęs kovą prestižinėje Čempionų lygoje, trečiame atrankos etape lauks jau iš pernai pažįstama Budės „Glimt“.

Pastaroji atsakomojoje dvikovoje net 8:0 sutriuškino Belfasto „Linfield“ iš Šiaurės Airijos. Pirmasis komandų mūšis rugpjūčio 3 dieną vyks Norvegijoje, o atsakomasis – rugpjūčio 9 d. Lietuvoje.

Nepavykus įveikti Norvegijos klubo barjero, „Žalgiris“ leistųsi pakopa žemiau – į Europos lygos lemiamą atrankos etapą.

Vladimiro Čeburino ir Edvino Gertmono komentarai:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją