Nors švedės FIFA reitinge yra antros, o belgės užima 19-ą vietą, ketvirtfinalio kulminacija penktadienį nusikėlė į pridėtą antro kėlinio laiką.

Galiausiai nelauktą pasipriešinimą Peterio Gerhardssono auklėtinės palaužė paskutiniu smūgiu – pratęsimo leido išvengti į varžovių baudos aikštelę atskubėjusi gynėja Linda Sembrant.

Rungtynių statistika puikiai atspindi vaizdą aikštėje: švedės atliko net 34 smūgius (belgės – 3) ir 13 kartų kėlė kampinį (belgės – 2).

Tačiau kuomet Belgijos nebegelbėdavo drausminga gynyba, įsikišdavo vartininkė Nicky Evrard.

Belgės pirmą kartą žaidė Europos pirmenybių ketvirtfinalyje, tuo metu antro titulo siekiančioms švedėms tai – absoliutus minimumas: 11-ą sykį finaliniame čempionato etape dalyvaujančios skandinavės dar niekad nėra pasitraukusios iš kovos dėl medalių anksčiau.

Be to, Švedijos rinktinė yra Tokijo olimpinė vicečempionė ir dabartinė pasaulio pirmenybių bronzinė prizininkė.

Pusfinalyje kitą antradienį švedės galynėsis su turnyro šeimininkėmis anglėmis.

Ketvirtfinalių etapą šeštadienį užbaigs mūšis tarp titulą ginančių Nyderlandų ir Prancūzijos, kurio nugalėtojų laukia Vokietija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją