S. Halleris paliko komandos treniruočių stovyklą Šveicarijoje pirmadienį. Pratybų metu prastai pasijutusio 28-erių naujoko iš Dramblio Kaulo Kranto sėklidėse aptiktas navikas.

„Tai – šokas Sebastienui ir mums visiems“, – sakė „Borussia“ sporto direktorius Sebastianas Kehlis, prižadėjęs užtikrinti puolėjui geriausią įmanomą gydymą.

S. Halleris į Dortmundą už 31 mln. eurų persikėlė iš Amsterdamo „Ajax“ (Nyderlandai), kurio gretose tapo UEFA Čempionų lygos sensacija, praėjusiame sezone pelnęs 11 įvarčių ir rezultatyviausių sąraše užėmęs trečią vietą.

„Buvau iki širdies gelmių sujaudintas palaikymo, kurio sulaukiau po šios žinios. Netgi nesijaučiu jo viso vertas. Pasistengsiu grįžti dar stipresnis“, – socialiniame tinkle parašė pats futbolininkas.

Tačiau pastarosiomis savaitėmis panašiai šokiruotas buvo ne jis vienas.

Žurnalas „Kicker“ skelbia, jog šią vasarą tokią pačią diagnozę jau buvo išgirdę Berlyno „Hertha“ puolėjas Marco Richteris ir Berlyno „Union“ gynėjas Timo Baumgartlis.

„Kicker“ kalbinti Vokietijos onkologinių ligų tyrimų centro mokslininkai tai vadino visišku sutapimu, kadangi sėklidžių vėžio rizika nėra susijusi su gyvenimiškais faktoriais.

Beje, M. Richteriui auglys jau buvo sėkmingai išoperuotas. Tyrimai patvirtino įtarimus, jog jis buvo piktybinis, tačiau pastebėjus ligą ankstyvoje stadijoje, agresyvesnio gydymo nebeturėtų prireikti.

„Hertha“ viliasi, kad 24-erių vokietis po dviejų ar trijų savaičių grįš į komandos treniruotes.

Tuo metu T. Baumgartliui pasisekė mažiau – 26-erių žaidėjui teko iškęsti chemoterapijos kursą, po kurio „Union“ išleido savo atstovą neterminuotų atostogų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją