39-erių serbo auklėtiniai antradienį LFF stadione krito 0:1.

„Žalgiris“ tiesiog siaubė svečių gynybą pirmo kėlinio pradžioje, bet įvartį pelnė prasidėjus antrajam – tolimu šūviu pasižymėjo Fabienas Ourega.

„Pramiegojome startą, komanda atrodė visko šiek tiek šokiruota. Kodėl – reikės aiškintis, bet mums tai jau ne pirmas kartas. Pasisekė, kad nepraleidome ankstyvo įvarčio.

Mane patį nustebino tik tai, kad žaidėjai neišgirdo mano žinutės, neišgirdo perspėjimų, kokie spąstai mūsų čia gali laukti. Visą savaitę kalbėjome, kaip svarbu uždaryti dešinį savo gynybos kraštą, kadangi „Žalgiris“ mėgsta per ten atakuoti. Bet kažkaip vis tiek leidome tai padaryti, ir tai kainavo įvartį. Bet šis pralaimėjimas – vien tik mano atsakomybė, aš ją prisiimu visą ir nesiskundžiu žaidėjais“, – komentavo M. Milojevičius.

Nuo šio sezono „Malmo“ treniruojantis specialistas negailėjo komplimentų vilniečiams ir prieštaravo savo tiesioginio oponento iš „Žalgirio“ Vladimiro Čeburino žodžiams – pastarasis sakė po savaitės Malmėje lauksiantis visiškai kitokių rungtynių.

„Varžovai rodė, kaip reikia žaisti kompaktiškai, laikytis plano ir saugoti palankų rezultatą. O mums belieka viltis pasitaisyti antrose rungtynėse. Žinau, kad bus sunku, nemanau, kad Malmėje žaidimas bus visiškai kitoks. Tikiu, kad galime pasirodyti geriau, bet varžovai taip pat nėra pėsti, jie vėl bandys kontratakuoti ir nubausti už mūsų klaidas“, – kalbėjo švedų strategas.

– Minėjote, kad jūsų žaidėjai rungtynių pradžioje buvo lengvai šokiruoti dėl to, kaip klostosi įvykiai. Ar jūs taip pat buvote šokiruotas?Delfi paklausė M. Milojevičiaus

– Ne, kadangi mums tai nebe pirmas kartas. Kad ir kaip man tai nepatiktų, pradedu priprasti. Nors nesitikėjau, kad žaisdami Europoje nebūsime pasirengę kovai nuo pirmų minučių. Bet tai – ne vien mūsų bėda, įvykiai priklauso ir nuo to, kaip žaidžia varžovas.

O „Žalgiris“ buvo tikrai geras, pasinaudojo namų sienomis ir dirbtine danga, prie kurios yra įpratęs. Turime įvertinti ir tai. Bandėme, kovėmės, atsidavėme visu šimtu procentų. Galėjome išlyginti rezultatą, tačiau tam aikštėje reikia turėti 11 pasiruošusių žaidėjų, o ne tik dalį komandos.

– Ar turėtume tikėtis daug pasikeitimų „Malmo“ sudėtyje atsakomosiose rungtynėse?

– Nežinau, turėsime įvertinti futbolininkų sportinę formą, sveikatos būklę. Nuo pat sausio kovoju su traumomis, o šeštadienį laukia dar vienos rungtynės – su Upsalos „Sirius“ komanda. Po jų bus matyti, kokia yra situacija, dabar dar negaliu atsakyti konkrečiai. Bet kalbant bendrai, nemanau, kad geriausias būdas pakeisti situaciją yra radikalios sudėties permainos. Manau, mums tiesiog reikia susiimti ir atsitiesti, kaip daro geros komandos.

– Užsiminėte, jog savaitgalį laukia Švedijos čempionato rungtynės, tuo metu „Žalgiriui“ Lietuvos pirmenybėse dabar pertrauka. Dėl to jūsų varžovai turi pranašumą?

– Žinoma, jie gali visą dėmesį skirti Europai, jie turės normalų septynių dienų mikrociklą. Bet kad ir ką apie tai pasakyčiau, tai mane tik padarytų persona non grata Švedijoje. O mano šeima – vis dar ten. Taigi, kad ir ką galvočiau, turiu elgtis kaip geras pilietis. Tiksliau, geras gyventojas – nesu Švedijos pilietis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją