Namų aikšte ir aistringu palaikymu pasinaudoję Lietuvos čempionai įveikė pajėgiausią Švedijos ekipą rezultatu 1:0 (0:0) ir prieš atsakomąjį pasimatymą Skandinavijoje įgijo vieno įvarčio persvarą.

Rungtynes aktyviau ir aštriau pradėję žalgiriečiai per pirmas keliolika minučių neišnaudojo bene trijų puikių progų, o vėliau žaidimas išsilygino.

Antro kėlinio pradžioje, 49 min., šeimininkai visgi pasiekė savo: iš dviejų varžovų apsupties išsisukęs puolėjas iš Prancūzijos Fabienas Ourega technišku smūgiu permėtė varžovų vartininką ir pasiuntė kamuolį į tolimajį viršutinį vartų kampą – 1:0.

80 min. stadione dingo apšvietimas, tačiau teisėjai leido tęsti akistatą. Per likusį laiką skaičiai švieslentėje nebepasikeitė: „Žalgiris“ laimėjo 1:0.

Žaliai-balti namuose turėjo maksimalų palaikymą: visi bilietai į šią dvikovą buvo išparduoti, taigi šeimininkų užnugaryje stovėjo daugiau nei 5 tūkstančiai gerbėjų, tarp jų – ir Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda.

UEFA Čempionų lygos atranka: "Žalgiris" – "Malmo"

Nors žalgiriečiai kiek mažiau kontroliavo kamuolį (46 prieš 54 proc.), jie dažniau grasino varžovų vartams – 14 prieš 7 bandymų link vartų ir 5 prieš 2 į vartų plotą. Tiesa, vienu kampiniu daugiau kėlė malmiečiai – 5 prieš 6.

Tai buvo pirmasis komandų susitikimas, o atsakomasis vyks kitą trečiadienį Malmėje.

Rungtynės:

Vilniaus „Žalgiris“ – „Malmo“ 1:0 (0:0).

Įvartis: 49 min. Fabienas Ourega.

Įspėti: 84 min. Niklasas Moisanderis („Malmo“), 87 min. Nemanja Ljubisavljevičius („Žalgiris“).

Įdomu tai, kad sausakimšas LFF stadionas buvo ir 2015 metais, kai „Žalgiris“ namuose Čempionų lygos atrankoje susitiko su ta pačia „Malmo“. Švedijoje mačas baigėsi be įvarčių, o Lietuvoje buvo nusileista 0:1.

Pernai tarp UEFA Čempionų lygos elito patekęs tituluočiausias švedų klubas į Vilnių atvyko su keliolika kartų didesniu biudžetu, tačiau žalgiriečiams įkvėpimo gali suteikti neužtikrintas varžovų sezono startas – titulą ginantis „Malmo“ šalies čempionate kol kas žengia tik penktas.

Malmės atstovai daug privargo ir pirmame atrankos etape. Jie savo aikštėje 3:2 palaužė Islandijos čempionę Reikjaviko „Vikingur“, o atsakomajame mūšyje netgi turėjo juos vytis, kol galiausiai išplėšė lygiąsias 3:3.

„Žalgirio“ ir „Malmo“ poros nugalėtojas kitame Čempionų lygos etape išbandys jėgas su Belfasto „Linfield“ iš Šiaurės Airijos ir „Bodo/Glimt“ iš Norvegijos poros (pirmas mačas – 1:0) laimėtoju.

Pralaimėtojas leisis į UEFA Europos lygos atranką, kurios trečiame etape lauktų dvikova su Armėnijos čempionais Jerevano „Pyunik“ arba Liuksemburgo atstovu „Dudelange“ (pirmas mačas – 0:1).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)