Birželį FIFA nusprendė, jog legionieriai Ukrainoje gali vienašališkai sustabdyti savo kontraktus dėl Rusijos pradėjo karo šalyje.

13 kartų Ukrainos čempionų titulą iškovojęs klubas kreipėsi į CAS.

„Turėjome tai padaryti dėl labai nesąžiningo FIFA sprendimo“, – BBC Sport teigė Donecko „Šachtar“ generalinis direktorius Sergejus Palkinas.

„Pasekmės tokios, kad ir toliau neteksime didelių pajamų iš sandorių, kuriuos tikėjomės užbaigti.

Taip pat norėtume pabrėžti, jog atsižvelgiant į Ukrainos klubų situaciją karo metu, FIFA šiems neparodė pagarbos.

FIFA nesiekė apsaugoti klubų ir nebandė konsultuotis su mumis, jog būtų rastas sprendimas. Atrodė, jog jie ignoravo pavojingą situaciją, į kurią nuo karo pradžios pateko Ukrainos klubai“, – teigė „Šachtar“ atstovas.

Anot jo, klubas prarado pinigus dėl keturių žaidėjų, kurie paliko „Šachtar“ po FIFA sprendimo, leidusio nutraukti kontraktus.

„Šachtar“ prarado galimybę perėjimų „lange“ keturis žaidėjus parduoti už bendrą 50 mln. eurų sumą“, – tvirtino S. Palkinas.

FIFA birželio 21 dieną nusprendė, jog užsienio žaidėjai ir treneriai gali sustabdyti savo sutartis su Ukrainos klubais iki 2023 m. birželio 30 d., jei jie nepasieks susitarimo su savo klubu iki birželio 30 d.

„Šachtar“ gretose buvo 14 legionierių, dalį jų klubas ketino parduoti bandydamas kompensuoti prarastas lėšas.

Klubas tikėjosi po pelningų sandorių padengti nuostolius bei dalį lėšų skirti humanitarinei pagalbai, reikalingai nukentėjusiems nuo karo.

Ukrainos klubui nepavyko susitarti dėl saugo Manoro Solomono persikėlimo į „Fulham“ bei brazilo saugo Mateuso Cardoso Lemos Martinso pardavimo Liono „Olympique“ komandai.

S. Palkinas taip pat kritikavo agentus, kurie, jo teigimu, išnaudojo karą Ukrainoje savo naudai.

„Manau, kad iš FIFA reikia reikšmingesnės paramos Ukrainos klubams. Jei FIFA nereaguos, neturėsime jokio kito pasirinkimo, kaip tik prašyti nuostolių atlyginimo iš kompetentingų teismų“, – tvirtino S. Palkinas.

„Šachtar“ klubas yra tarp šio sezono Čempionų lygos grupių etapo dalyvių.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją