„Žalgiris“ praėjusią savaitę su priešininkais varžovų aikštėje išsiskyrė lygiosiomis 1:1 (1:1).

Tarptautinėje scenoje debiutavę Kosovo čempionai drąsiai pradėjo rungtynes ir 15 min. išsiveržė į priekį. Apskritai šeimininkai per visą mačą sukūrė kur kas daugiau pavojingų atakų už svečius iš Vilniaus, kurie turėtų būti laimingi, jog iš Kosovo grįžo be deficito.

„Žalgirio“ kailį gelbėjo „Žalgirio“ legionierius iš Šveicarijos Oliveris Buffas, kuris 25 min. po kampinio smūgiu galva kamuolį nukreipė į vartus, bei vartininkas Edvinas Gertmonas, ne kartą sulaikęs pavojingus varžovų smūgius.

„Žalgirio“ strategas Vladimiras Čeburinas antradienio dvikovą pasitinka ramus ir pasitikėdamas savo auklėtiniais, kurių pranašumu taps sava aplinka ir sirgaliai.

O pirmasis atrankos etapas – itin svarbus, nes jį įveikusi komanda gauna mažiausiai tris papildomus šansus kelyje į tikslą – UEFA turnyrų grupių etapą. Be to, papildomos trys galimybės UEFA turnyruose garantuoja solidžias klubo pajamas. Pavyzdžiui, pernai pirmą Čempionų lygos etapą įveikęs „Žalgiris“ biudžetą papildė 1,41 mln. eurų suma (dalyvavimas 4-iuose atrankos etapuose – 400 tūkst., iškritimas Konferencijų lygos atrintamajame etape – 750 tūkst., UEFA premija šalies čempionui – 260 tūkst. eurų).

„Pirmose rungtynėse mums daug kas nepavyko ir tai nutiko dėl įvairių priežasčių. Gerai, kad po praleisto įvarčio pelnėme įvartį ir išlyginome rezultatą.

Varžovai paliko labai agresyviai žaidžiančios komados įspūdį. Dabar žinome varžovų stipriąsias ir silpnąsias puses. Pagal tai ir rengiamės antradienio rungtynėms“, – pirmadienį prieš vakarinę treniruotę žiniasklaidai teigė „Žalgirio“ strategas.

– Spaudos konferencijoje ekipos kapitonas Saulius Mikoliūnas minėjo, jog komanda Kosove sužaidė vienas blogiausių rungtynių sezone, ar pritariate jam?, – spaudos konferencijoje buvo paklaustas V. Čeburinas.

– Gal ne, negaliu sakyti, kad tai pats blogiausias pasirodymas šiemet. Taip, darėme tokias klaidas, kurios leido varžovams kurti atakas, turėti iniciatyvą. Tą lėmė įvairūs faktoriai.
Tačiau čia savo aikštėje, palaikant saviems sirgaliams, bus kur kas lengviau.

Žaisime kur kas agresyviau ir drąsiau, tačiau žinoma, viską reikia daryti su protu.

– Po pirmųjų rungtynių teigėte, jog varžovų silpnoji vieta – gynyba standartinių situacijų metu. Tai – „Žalgirio“ ginklas atsakomojoje dvikovoje?

– Analizavome tiek praėjusių metų, tiek praėjusios savaitės varžovų rungtynes, tačiau tai nėra vienintelė silpnoji „Ballkani“ pusė.

Kosove žaisdami išnaudojome kai kurias žinomas varžovų silpnąsias vietas. Remdamiesi praėjusiomis rungtynėmis ruošiame antradienio dvikovos planą.

– Kas yra šios poros favoritas po pirmųjų rungtynių?

– Prognozuoti – nedėkingas reikalas. Be statistikos skaičių yra žmogiškasis faktorius. Noriu pabrėžti, jog žaisime savo aikštėje palaikomi savo sirgalių. Žinome savo potencialą, gerą sudėtį ir atsarginių suolą, viskas mūsų rankose.

– Kaip komanda ruošiasi psichologiškai?

– Kalbėjome su komanda apie pirmas rungtynes, kalbėjome apie varžovus ir mus, kas ne taip klostėsi Kosove. Kalbant apie psichologinius dalykus – mūsų aikštė ir mūsų žiūrovai bus mūsų privalumas.

– Ar be Ovidijaus Verbicko visi kiti sveiki ir pasiruošę?

– Taip. O. Verbickas operuotas, atlieka reabilitaciją. Lauksime jo sugrįžtant. Visi kiti pasirengę dvikovai.

Atsakomosios rungtynės vyks liepos 12 d. nuo 19 val. Vilniuje, LFF stadione.

Kitame etape – Islandijos arba Švedijos čempionai

Įveikęs pirmąjį UEFA Čempionų lygos atrankos etapą Lietuvos čempionas „Žalgiris“ toliau susitiktų su „Malmo“ (Švedija) ir Reikjaviko „Vikingur“ (Islandija) nugalėtoju. Pirmasis mačas Švedijoje baigėsi šeimininkų pergale 3:2.

Antrojo etapo rungtynės vyktų liepos 19/20 d. Kosove arba Lietuvoje ir 26/27 dienomis Švedijoje arba Islandijoje.

Čempionų lygos pirmajame etape pralaimėjusios komandos tęs kovas Europos Konferencijų lygoje šalies čempionų kelyje.

„Žalgirio“ ir KF „Ballkani“ dvikovos pralaimėtojas žais su Čempionų lygos preliminaraus etapo pusfinalio pralaimėtoju – „La Fiorita“ (San Marinas).

Konferencijų lygos antrojo etapo kovos vyktų liepos 21 d. (San Marine) ir 28 d. (Lietuvoje arba Kosove).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją