Atsakomosios rungtynės bus žaidžiamos liepos 12 d. 19 val. Vilniuje, LFF stadione.

Per daug puolime varžovams erdvių suteikę žalgiriečiai buvo priversti vytis varžovus. 15 min. užsitęsusi varžovų ataka baigėsi galingu gynėjo Astrito Thaqi smūgiu, kamuolys atšoko į žemę, Edvinas Gertmonas sureaguoti nespėjo ir „Ballkani“ priekyje 1:0.

Po praleisto įvarčio suaktyvėjo svečiai ir pirmas kampinis prie „Ballkani“ vartų baigėsi įvarčiu: kamuolį galva siekęs „Žalgirio“ legionierius iš Šveicarijos Oliveris Buffas išlygino rezultatą – 1:1.

Ir po pertraukos kur kas pavojingiau atakavo Kosovo čempionai.

50 min. nuo įvarčio „Žalgirį“ gelbėjo Edvinas Gertmonas, kuris po pavojingo smūgio kamuolį nukreipė už galinės linijos. Po 6 min. labai pavojingoje varžovų kontratakoje „Ballkani“ puolėjas įsiveržė į baudos aikštelę ir atsidūrė vienas prieš vieną, tačiau vartus palikęs smūgį atmušė E. Gertmonas.

60 min. po varžovų smūgio iš dešinio baudos aikštelės krašto artimąjį vartų kampą vėl apgynė „Žalgirio“ vartų sargas.

Netrukus retą pusprogę turėjo svečiai: po perdavimo iš krašto baudos aikštelėje kamuolio sulaukė Josipas Tadičius, bet jo muštas kamuolys skriejo tiesiai į vartininką.

Šeimininkai pabaigoje buvo aktyvesni, žalgiriečius gelbėjo patikima gynyba.

„Ballkani“ turėjo galimybę pergale užbaigti dvikovą: pirmą pridėto laiko minutę šeimininkai surengė ypač pavojingą greitą išpuolį, ant įmirkusios vejos slydo tiek žalgiriečiai, tiek varžovai, o viskas baigėsi nestipriu smūgiu pro šalį.

Per likusias kelias pridėto laiko minutes komandos nepasižymėjo ir pirmasis mačas tarp Kosovo ir Lietuvos čempionų baigėsi lygiosiomis 1:1.

„Ballkani“ 1 – 1 „Žalgiris“

15' [1:0] Nazmi Gripshi

25' [1:1] Oliver Buff

„Žalgirio“ startinė sudėtis: Gertmonas (vartininkas), Mikoliūnas (kapitonas), Pavelič, Ljubisavljevič, Mamič, Kyeremeh, Gorobsov, Buff, Ourega, Tadič, Oliveira.

Atsargoje: Duka (vartininkas), Kashken, Bopesu, Kazlauskas, Tatomirovičius, Burba, Miličkovič, Mikulėnas, Jarusevičius, Kuklys, Oyewusi.

Statistika („Ballkani“ – „Žalgiris“)

  • Kamuolio kontrolė: 56 proc. – 44 proc.
  • Smūgiai: 15 – 4
  • Smūgiai į vartų plotą: 5 – 1
  • Kampiniai: 5 – 3
  • Nuošalės: 4 – 0
  • Pražangos: 12 – 15
  • Geltonos kortelės: 3 – 2
  • Pavojingos atakos: 46 – 25

Dėl traumos komandai nepadėjo Ovidijus Verbickas.

„Ballkani“ klubas šalies čempionate rungtyniauja Terandėje, tačiau dėl UEFA reikalavimų turės žaisti Prištinoje. Nepaisant to, tikimasi jog rungtynes su „Žalgiriu“ stebės 4-5 tūkst. žiūrovų.

Pirma tarptautinė patirtis

„Ballkani“ kaip klubas tarptautinės patirties visai neturi: rungtynės su „Žalgiriu“ klubui debiutas tokio rango varžybose.

„Ballkani“ ekipa įsikūrusi Terandėje (dar kitaip vadinam Suva Reka). Tai nedidelis, apie 60 tūkstančių gyventojų turintis miestas, apie 60 kilometrų nuo sostinės Prištinos. Visame Kosove reziduoja beveik 2 mln. gyventojų, iš jų apie 200 tūkst. yra Prištinoje. „Ballkani“ savo istoriją skaičiuoja kaip ir „Žalgiris“ – nuo 1947 metų.

Visgi komanda ryškių pasiekimų neturi ir pernai laimėtas titulas – vienintelis ir didžiausias. Gegužę pasibaigusiose Kosovo pirmenybėse „Ballkani“ ekipa artimiausius varžovus aplenkė 12 taškų ir pirmą kartą tapo Kosovo čempione. Nuo to laiko komanda žaidė tik kontrolines rungtynes.

„Ballkani“ sudėties pagrindą sudaro Kosovo piliečiai, taip pat yra keli turintys Albanijos pasą. Vienas iš albanų – vidurio gynėjas Rustemas Hoxha patyrė sunkią traumą ir prieš „Žalgirį“ nežais.

Iš Juodkalnijos kilęs komandos kapitonas Edvinas Kucas, vartininkas Damiras Ljuljanovičius. Vieninteliai žaidėjai ne iš Balkanų regiono – epizodinį vaidmenį praėjusį sezoną turėjęs olandas saugas Dilivio Hoffmanas, atakuojantys žaidėjai brazilas Lucas Cardoso ir nigerietis puolėjas Theophilus Solomonas.

T. Solomonas yra žaidęs ir Vengrijos, Serbijos, Albanijos, Kroatijos čempionatuose, tarp savo gausybės klubų atstovavo ir Belgrado „Partizan“. L. Cardoso yra rungtyniavęs Šiaurės Makedonijos, Albanijos, Kosovo komandose, o praėjusį sezoną Kazachstane žaidė „Kyzylžar“ klube.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės