Komandoms teko iškęsti šiemet dar nematytą karštį, kuris smarkiai įkaitino ir Marijampolės stadiono tribūnose susirinkusius žiūrovus, tačiau „Sūduvos“ gerbėjams teko patirtį netiesioginį šaltą dušą.

Šalies čempionas „Žalgiris“ varžovus sutriuškino rezultatu 5:0 ir pasiekė vieną didžiausių savo laimėjimų Marijampolėje. Tokia persvara „Sūduvą“ vilniečiai buvo nugalėję 2013 metais.

Buvusiems „Sūduvos“ nariams – komandą treniravusiam Vladimirui Čeburinui ir vienu ekipos lyderių buvusiam Nicolasui Gorobsovui teko atlaikyti kandžias replikas iš tribūnų, tačiau po rungtynių triumfavo jie.

„Geros rungtynės atsižvelgiant į karštas oro sąlygas. Abi komandos turėjo savo planą rungtynėms. Kai kas nepavyko ir vieniems, ir kitiems, buvo atsargumo, vėliau jau kiekvienas parodė, ką norėjo parodyti šiose rungtynėse. Bravo „Žalgirio“ žaidėjams, nors buvo sunku. Tiek startavę žaidėjai, tiek atsarginiai buvo naudingi, aktyvūs, įmušė“, – teigė „Žalgirio“ treneris V. Čeburinas.

„Labai svarbios rungtynės, svarbi pergalė. Svarbios ir man nes pirmą kartą grįžau į Marijampolę. Komanda buvo susikaupusi nuo pradžios iki pabaigos. Iškovojome tris taškus ir tai svarbiausia“, – sakė N. Gorobsovas.

Saugas iš Argentinos pirmajame kėlinyje sulaukė smūgio į akį ir ant vejos grįžo subintuotas, tačiau tai nesutrukdė jam 37 minutę kairę koja iš 30 metrų nuostabiu smūgiu pasiųsti kamuolį į viršutinį vartų kampą ir atidaryti „Žalgirio“ įvarčių sąskaitą.

„Kovojome su Hamuličiumi baudos aikštelėje, jis buvo iškėlęs ranką. Priėjau prie jo ir jis man pataikė į paakį su pirštais. Buvo sunku, pirmajame kėlinyje negalėjau gerai matyti. Antrajame kėlinyje jau buvo geriau, – aiškino N. Gorobsovas – Pasisekė įmušti, kamuolio puikiai nemačiau, tiesiog pabandžiau mušti. Laimei, pavyko įmušti pirmąjį rungtynių įvartį. Labai džiaugiuosi dėl to ir dėl komandos.“

„Jis nenorėjo pasikeisti, klausiau – atsakė ryžtingai ne. Liko aikštėje, mūsų medicinos personalas padarė ką galėjo, – apie dilemą dėl vieno savo lyderių kalbėjo V. Čeburinas – Pirmas įvartis buvo svarbus, antras, trečias taip pat. Atliekame tam tikrus namų darbus. Iš jų sukuriame progas. Įvartis – visuomet to pasiruošimo, analizės ir kitokio proceso užbaigimas.“

Antrąjį įvartį „Žalgiriui“ pelnė Renanas Oliveira. Puolėjas iš Brazilijos išvakarėse sužinojo, jog mirė jo dėdė, tačiau nutarė žaisti ir po įvarčio nusivilkęs marškinėlius pasiuntė atminimo žinutę.

Renanas Oliveira

„Apie jo pasiruošimą rungtynėms kalbėjome išvakarėse. Šiandien prie kelionę dar kartą jam uždaviau tą klausimą. Jis užtikrintai atsakė teigiamai. Jo dėdė buvo futbolininkas, labai mylėjo futbolą. Jam jis buvo kaip tėtis. Liūdime dėl artimo žmogaus netekties kartu su juo. Jis šiandien išėjo į aikštę, emociškai buvo nusiminęs. Tačiau aikštėje padarė viską ką gali. Atidavė visas jėgas. Tai žinoma svarbu jam“, – auklėtinio pasiryžimą komentavo V. Čeburinas.

Antrajame kėlinyje „Žalgiris“ įmušė triskart ir pasiekė vieną ryškiausių sezono pergalių. Visgi „Žalgirio“ treneris nepuolė į euforiją.

„Geriausios rungtynės mūsų dar laukia ateityje. Rezultatas toks, nes varžovas atsivėrė. Davė mums galimybių žaisti. Pakeitė taktiką, mūsų greitiems žaidėjams atsirado erdvių. Galbūt dėl to rezultatas toks. Kai kuriuose epizoduose didelėmis pajėgomis atakavo ir už tai praleido kontratakas. Rezultatas rezultatui, o svarbiausia žaidimas, atsidavimas ir pergalė“, – kalbėjo V. Čeburinas.

„Šioms rungtynėms buvome gerai pasiruošę, jas pradėjome stipriai. Žaidėme su pasitikėjimu, buvo daug gerų dalykų. Parodėme savo futbolą ir pasiekėme rezultatą. Turime taip tęsti ir toliau, – teigė N. Gorobsovas – Sūduva gera komanda, bet mes sužaidėme labai gerai. Tai svarbu pasitikėjimui savo jėgomis. Laukia svarbios kovos Čempionų lygoje, ši pergalė mums padės pasiruošti.“

Įgytą penkių taškų persvarą prieš persekiotojus „Optibet A lygoje“ „Žalgiris“ sieks apginti penktadienį namuose rungtynėmis su „Hegelmann Litauen“. Liepos 5-ąją vilniečiai Kosove startuos Čempionų lygos atrankoje, o liepos 12 d. priims varžovus namuose.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją