Tai buvo pirmasis vyriausiojo trenerio Miguelio Moreiros pralaimėjimas vadovaujant Marijampolės komandai.

Per pirmą mačo pusvalandį abi ekipos daug pavojingų epizodų nesukūrė – Xabi Auzmendi smūgis galva bei Oliverio Buffo bandymas skriejo pro šalį. Lygiai besiklosčiusiame mače blykstelėjo gerai „Sūduvos“ sirgaliams pažįstamas žaidėjas.

37 minutę Nicolasui Gorobsovui buvo suteikta per daug laisvės maždaug 30 metrų nuo vartų atstumu, tad argentinietis įspūdingu smūgiu pelnė vieną gražiausių šio sezono įvarčių.

Tai nebuvo paskutinis smūgis „Sūduvai“ iki pertraukos – 42 min. grubiai suklydus Tomui Švedkauskui, kamuolį į tuščius vartus pasiuntė Renanas Oliveira. Brazilas su 7 įvarčiais tapo rezultatyviausiu čempionato žaidėju.

Antrąjį kėlinį „Sūduva“ pradėjo aktyviai ir išsiskyrė pavojingu Saido Hamuličiaus smūgiu, kai kamuolys skriejo greta virpsto. „Žalgirio“ gretose efektingai per save mušė Oliveris Buffas – tada T. Švedkauskas sužaidė solidžiai.

Šeimininkų entuziazmas buvo nuslopintas 64 min.. Po keitimo aikštėje pasirodęs Francis Kyeremeh surado Fabieną Ourega, kuris taikliai smūgiavo galva. Tai nebuvo pabaiga: 80 ir 85 min. F. Kyeremeh atliko formalumus bei džiaugėsi dubliu.

Šiose rungtynėse „Optibet A lygoje“ debiutavo žalgirietis Dimašas Kaškenas, šiemet Lietuvos čempionate pirmą kartą pasirodė ir puolėjas Meinardas Mikulėnas.

Svarbi „Žalgirio“ pergalė leido su 38 taškais labiau įsitvirtinti turnyro lentelės viršūnėje, sūduvečiai savo sąskaitoje turi 25 taškus.

Tuo metu Telšių „Džiugas“ namuose 2:0 (1:0) įveikė „Jonavą“ ir nutraukė aštuonių iš eilės nelaimėtų rungtynių seriją .

Žemaičiai nuo rungtynių pradžios aktyviai vystė atakas prie varžovų vartų, o 18 minutę susikūrė pirmą labai gerą galimybę. Yudai Koike atsidūrė vienas prieš vartininką Martyną Matuzą, bet pastarasis išgelbėjo savo vartus atremdamas smūgį.

„Džiugo“ iniciatyvumas pavirto į rezultatą 30 minutę. Po gražios kombinacijos su Maksimu Pyrogovu baudos aikštelėje Dovydas Virkšas surado kamuoliui vietą vartų tinkle. Tai buvo antrasis saugo įvartis šiame sezone.

„Jonava“ taip pat bandė ieškoti kelių link varžovų vartų. Šeimininkų vartininko Vincento Šarkausko budrumas buvo patikrintas kelis kartus, bet rezultatas išliko nepakitęs.

Po pertraukos „džiugiečiai“ turėjo kokybinę persvarą aikštėje ir nuolat kėlė problemas svečių gynybos linijai. Kamuolys kelis kartus buvo įkritęs į „Jonavos“ vartus, bet teisėjas fiksavo nuošalę arba pražangą prieš M. Matuzą.

73 minutę buvo skirtas 11 m. baudos smūgis į „Jonavos“ vartus po to, kai Nahuelis Machado nugriovė Luką Ankudinovą. Baudinį sėkmingai realizavo Periclesas, pasiuntęs kamuolį į kairįjį vartų kampą. Tai įtvirtino Joao Prateso auklėtinių pergalę.

Aštuonių iš eilės nelaimėtų rungtynių seriją nutraukęs „Džiugas“ (12 tšk.) rikiuojasi devintas. „Jonava“ (1 tšk.) išlieka lentelės dugne.

Šios rungtynės buvo paskutinės Džiugo kapitonui Andriui Lipskiui, kuris klube nuo 2015 metų sužaidė daugiau nei 200 rungtynių. Jo komentaras – žemiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją