Dabartiniems „Optibet A lygos“ lyderiams teks Moldovos čempionate rungtyniaujančios Orhėjaus „Milsami“ ekipos iššūkis. 2005 metais įkurtas „Milsami“ klubas yra dažnas Europos turnyrų dalyvis, praėjusio sezono vietinėse pirmenybėse užėmęs trečią vietą.

Po burtų traukimo ceremonijos savo mintimis su fk-panevezys.lt svetaine pasidalino komandos strategas Valdas Urbonas.

„Suprantama, Europos taurių burtų laukimas praskaidrina mūsų kasdienybę – įdomu, kadangi to dalyvavimo ir kovojimo laukia tiek žaidėjai, tiek klubas. Burtai mesti ir turime varžovą, kurį gerbiame.

Ruoštis jam reikės per A lygos prizmę, nes ruošimės žaidžiant Lietuvos čempionato rungtynes, papildomą dėmesį skirdami varžovo analizei Tikslą turime kelti tik vieną – žengti į kitą etapą.

Rinktinių pertraukos metu sužaistos kontrolinės rungtynės taip pat padėjo. Pasirinkome stiprų „Riga“ klubą, kad sužaistume gero lygio rungtynes. Pauzės metu reikia palaikyti žaidybinę praktiką, kitas dalykas – tarptautinių rungtynių patirtis ir papildomas žaidėjų pozicijų patikrinimas. Žiūrime į kitas rungtynes A lygoje, bet atėjo laikas dėmesio ir varžovui Konferencijų lygoje“, – pasakojo V. Urbonas.

Valdas Urbonas

Konferencijų lygos pirmojo etapo rungtynės bus žaidžiamos liepos 7 ir 14 dienomis. Pirmoji akistata įvyks Panevėžyje, antroji – varžovo aikštėje.

Tuo metu „Kauno Žalgirio“ varžovu pirmame atrankos etape tapo „Ružomberok“ komanda iš Slovakijos.

Praėjusiame sezone būsimi žalgiriečių varžovai savo šalies čempionate užėmė antrą vietą ir pasidabino sidabro medalisi.

UEFA turnyruose komanda taip pat turi patirties – iki šiol juose dalyvavo šešis kartus, po kartą keliavo iki trečiojo UEFA Čempionų lygos ir UEFA Europos lygos atrankos etapo, o pastaruosius du kartus savo pasirodymus baigdavo pirmame UEFA Europos lygos atrankos etape.

Praėjusiame sezone „Ružomberok“ komanda UEFA turnyruose nedalyvavo.

Pirmosios komandų rungtynės liepos 7 dieną turėtų vykti Slovakijoje, o liepos 14 dieną atsakomosios rungtynės numatytos Marijampolėje.

„Sūduva“ pasirodymą UEFA Konferencijų lygoje pradės nuo antrojo etapo, jo burtai bus traukiami birželio 15 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją