Rinktinė jau sekmadienį, dieną po dvikovos su Farerų salų rinktine, turėjo pakilti kelionei į Izmirą, tačiau dėl oro sąlygų to padaryti leista nebuvo. Rinktinė surengė dar dvi treniruotes šeštadienio rungtynių vietoje, o į Turkiją pakils tik pirmadienio popietę, o nusileis tik prieš pat vidurnaktį.

„Nepadėjo, aišku, bet situacija yra tokia, reikia ją priimti, iš to darome maksimumą. Būtų buvęs dar blogesnis variantas, jei nebūtume galėję pasitreniruoti nei čia, nei Turkijoje, pavėlinome skrydį, kad dar galėtume pajudėti“, – apie nesklandumus kalbėjo rinktinės treneris Valdas Ivanauskas.

Kalbėdamas apie būsimą laukiantį varžovą, šiuo metu iškovojusį tris pergales iš tiek pat galimų, V. Ivanauskas teigia, kad žaidimo prasme laukia panašių rungtynių, kaip ir prieš savaitę Vilniuje.

„Bus tokios pat rungtynės, Turkija turės iniciatyvą, bus 25 tūkstančiai žiūrovų, pilnas stadionas, publika palaikys, jie žais savo malonumui, mums reikės koncentruotis dar labiau.

Bandysime koreguoti, kad nebūtų greitų jų išėjimų, nors yra labai sunku juos sulaikyti. Presingas, kurį jie siūlo, yra labai įspūdingas, bet ir Lietuvoje turėjome progų, reikia bandyti ir čia ieškoti to paties.

Bus pakeista žaidimo sistema, laukia labai sunkus darbas, kiekvienas tą darbą atlikti turės šimtu procentų, o tada – žiūrėsime.

Kai kuriems žaidėjams tai bus pirmas kartas tokiame stadione, prie tokio palaikymo, svarbu, kaip jie tai priims, bet kažkada turime žaisti normaliuose stadionuose, prie žiūrovų, tai yra krikštas, bet jis yra reikalingas“, – akcentavo strategas.

Atsimindamas pirmus tris mačus, kuriuose buvo patirtos nesėkmės, rinktinės vedlys svarstė, jog pirmame ir trečiame mačuose rezultatas ne iki galo atspindėjo rungtynių eigą.

„Po pralaimėjimų dvasia visada yra sunkesnė, bet iš tų pralaimėjimų pirmas ir trečias nebuvo verti, nes abiejuose mačuose galėjome iškovoti bent po tašką, tačiau tokias progas, kokias turėjome, reikia išnaudoti. Kažkada sekasi, kažkada nesiseka“, – teigė V. Ivanauskas.

Jo teigimu, fizinė komandos būklė nėra prasta, tačiau rotacija neišvengiamai bus taikoma ir prieš paskutines rungtynes.

„Rotacija vyksta, rytoj irgi bus rotacija, nemanau, kad bus žaidėjų, kurie bus žaidę visas ketverias rungtynes, rotacija reikalinga, nes kitaip bus tikrai sunku“, – sakė treneris.

Rinktinė antradienį neturės vieno iš savo svarbiausių žaidėjų Edgaro Utkaus, kuris dvikovos su Farerų salų komanda pabaigoje gavo geltoną kortelę, kuri šiame cikle jam buvo jau antroji, dėl to rungtynes jis turės praleisti.

„Netektis, jis yra vienas stabiliausių žaidėjų, bet tas jo pyktis man patinka, jis mums reikalingas, kai kuriems jo gal trūksta. Ta kortelė skausminga, bet yra žaidėjų, kurie turėtų jį pakeisti“, – sakė V. Ivanauskas.

Likęs Lietuvos rinktinės birželio mėnesio tvarkaraštis UEFA Tautų lygos varžybose:

Birželio 14 d. (antradienis), 21.45 val. Turkija – Lietuva.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją