Lietuvos futbolo rinktinė šeštadienio vakarą žaidė trečiąsias UEFA tautų lygos rungtynes Torshaune su vietos Farerų salų futbolininkais. V. Ivanausko auklėtiniai po ankstyvo komandos kapitono įvarčio pirmavo, tačiau galiausiai turėjo pripažinti Farerų salų pranašumą 1:2 (1:2).

„Mes stengiamės žaisti futbolą, tačiau trūksta charakterio. Ypač tarptautinėse rungtynėse trūksta vyriškumo, pykčio, kad išlaikytume rezultatą, kovotume dėl rezultato. Daug čia niuansų, sunku dabar kalbėti“, – dalijosi mintimis V. Ivanauskas.

Sunku kalbėti, kai „gauni“ nuo Farerų salų. Dar pirmavome, bet neišlaikėme persvaros. Tai yra labai blogai.
Arvydas Novikovas

Kodėl pabaigoje neišvydome Lietuvos rinktinės šturmo, kad galima būtų išsivežti iš Farerų salų bent tašką?

„Nė viena komanda čia negali šturmuoti, jie turi savo žaidybinę sistemą, kur mažai vietos, ploto. Mes tai žinojome“, – atsakė nacionalinės ekipos vyriausiasis treneris.

Ankstyvą įvartį pelnęs ir Lietuvos rinktinės sirgalius pradžiuginęs Fiodoras Černychas pripažino, kad nesugebėjimas išlaikyti persvarą yra problema.

„Tokia mūsų bėda, pramiegame, gauname tuos įvarčius, pasidarome patys, nelaikome rankų, praleidžiame įvartį paskutinę kėlinio minutę. Visada skaudu tokie dalykai ir sunku atsistatyti. Žinojome, kad antrame kėlinyje reikia atsilošti, bet nebuvo lengva ir nepavyko“, – po rungtynių kalbėjo Lietuvos rinktinės kapitono raištį ryšėjęs puolėjas.

Jis išvengė tiesaus atsakymo, ar vis dar pasitiki trenerio V. Ivanausko sistema: „Bandome daryti viską, ką sako treneris, žaidžiame už Lietuvą, vyrus, trenerį. Esame tokioje situacijoje, kad negalime laimėti. Kažką reikia mąstyti, analizuoti, kad kuo greičiau tai pasikeistų.“


„Viskas blogai, pralaimėjome. Neturiu žodžių, ką pasakyti. Ką daryti? Žaisti futbolą, – vos rinko žodžius Lietuvos rinktinės saugas Arvydas Novikovas. – Sunku kalbėti, kai „gauni“ nuo Farerų salų. Dar pirmavome, bet neišlaikėme persvaros. Tai yra labai blogai. Jie grįžta ir išeina į priekį. Sunku kažką pasakyti.“

Paklaustas, ar pasitiki treneriu, futbolininkas nedvejodamas atsakė teigiamai: „Aišku, kad tikime treneriu. Kuo jis čia dėtas? Žaidėjai žaidžia aikštėje ir jie pralaimi. Visi kaltins dabar trenerį, spaus, kad atsistatydintų, bet tai mes blogai žaidėme ir mes praleidome įvarčius. Mes visi kartu šioje valtyje.“

UEFA Tautų lygos C diviziono pirmoje grupėje Lietuvos rinktinė nusileido į patį dugną. Kol kas pergalės džiaugsmo lietuviai nejuto – pirmoje dvikovoje 0:2 nusileido Liuksemburgui, o antroje beviltiškai net 0:6 pralaimėjo Turkijos futbolininkams.

Kitas UEFA Tautų lygos rungtynes su Turkijos rinktine V. Ivanausko auklėtiniai žais išvykoje birželio 14 dieną.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)