„Vaikų darželis“ – taip V. Ivanauskas antrame kėlinyje du kartus apibūdino komandos žaidimą, bardamasis dėl klaidų aikštėje.

Nors šeštadienį sostinės LFF stadionas lietuviškais masteliais buvo artipilnis – susirinko 3 tūkst. žiūrovų, įskaitant ir du sektorius užpildžiusius svečius iš hercogystės – skardus V. Ivanausko balsas veikiausiai buvo puikiai girdimas ne tik tribūnose, bet ir aikštėje.

Tačiau pats 55-erių specialistas siūlo nesureikšminti savo pastabų, išsprūstančių kovos įkarštyje.

„Mažas stadionas, užtat viską girdite. Būtų 10 tūkst. sirgalių tribūnose, nebegirdėtumėte, – šypsojosi treneris. – Manau, žaidėjai supranta tas emocijas, priima jas normaliai. Tikrai būna ir aštriau rungtynių metu užrinkančių trenerių.“

Spaudos konferencijoje jis auklėtinių pasirodymą tradiciškai vertino kur kas nuosaikiau.

„Apmaudu, tikėjomės geresnio rezultato. Deja, praleidome įvartį pirmo kėlinio pabaigoje, nors iki tol vykdėme viską, kas buvo suplanuota. Ta negatyvi patirtis labai brangiai kainuoja, bet pretenzijų komandai neturiu“, – sakė V. Ivanauskas.

Abu įvarčius 44-ą ir 78-ą min. pelnė Anglijos antro diviziono „Huddersfield“ klube rungtyniaujantis saugas Danelis Sinani.

Išsiveržę į priekį svečiai jau ramiai kontroliavo įvykius ir galiausiai buvo pranašesni pagal visus pagrindinius parametrus: ilgiau valdė kamuolį (55 proc.) ir atliko daugiau perdavimų, dažniau smūgiavo (atitinkamai 17 ir 10) bei dažniau pataikė į vartus (5 ir 2), kėlė daugiau kampinių (10 ir 6).

„Liuksemburgas priekyje turi techniškų, individualiai stiprių žaidėjų, kurie klaidų neatleidžia. Tai žinant mūsų komandą prilaikė baimė, lyg rankinis stabdis – viena yra pralaimėti, kita yra būti sutriuškintam. Varžovai taip pat antrame kėlinyje žaidė protingai, numušinėjo tempą visais būdais, nevengė ir pasivolioti ant vejos. Iš to reikia mokytis, deja, tos pamokos brangiai kainuoja.

Manau, mes patys turėjome neblogų galimybių pasiekti įvartį, bet trūksta pykčio, noro, naglumo. Šios vertybės išugdomos, bet tai priklauso ir nuo charakterio. Kiekvienas žmogus yra savotiškas: ar švelnus, ar inteligentas, ar kaip tik pozityviai piktas. Bet čia daug lemia ir įtampa, kurią žaidėjai nuolat patiria savo čempionatuose. Pavyzdžiui, D. Sinani turbūt neturi rungtynių, kuriose galėtų leisti sau atsipalaiduoti“, – komentavo V. Ivanauskas.

Nors prieš Tautų lygos startą jis ne kartą akcentavo, kaip sudėtinga bus vos per dešimt dienų atlaikyti keturių mačų maratoną, pirmose rungtynėse strategas pasireikšti leido tik dviem atsarginiams, o trečiąjį – Artūrą Dolžnikovą – išleido 84-ą min.

V. Ivanauskas pripažįsta, jog nerimo dėl žaidėjų jėgų atsargų yra, tačiau teigia planuojantis korekcijų starto sudėtyje.

Kita vertus, šeštadienį atsarginių pasirodymu jis nebuvo sužavėtas, vienas „vaikų darželis“ kaip tik ir buvo pasiųstas puolėjo Naurio Petkevičiaus adresu.

„Ne kiekvienas gali žengti į aikštę po keitimo, ypač tokiose rungtynėse, kur reikalinga vyriška kova dėl kiekvieno metro. Vaikis gal truputį ir pasimetė, bet neturiu pretenzijų, čia yra patirtis. Perspektyvų šis žaidėjas tikrai turi. Svarbiausia, kad discipliną reikia išlaikyti iki galo“, – dėstė V. Ivanauskas.

Antradienį lietuviai taip pat Vilniuje priims Turkijos rinktinę, vėliau svečiuose sužais su Farerų salų futbolininkais ir tais pačiais turkais. Grupių varžybos finišuos rugsėjį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją