Dešimtmetį Liuksemburge techninio direktoriaus pareigas užėmusio, o dabar tokią pat rolę Lietuvoje turinčio vokiečio Reinholdo Breu žinios apie Liuksemburgo futbolą lietuviams nepadėjo.

Tiesa, pirmoje rungtynių dalyje Lietuvos futbolininkai ne tik sėkmingai stabdė varžovų atakas, bet ir patys srengė kelis pavojingus išpuolius, o 22 min. Edgaras Utkus po Arvydo Novikovo perdavimo nuo kampinio gairelės smūgiu galva patikrino Anthony Moriso budrumą.

Tačiau antroje pirmo kėlinio dalyje svečiai iš Liuksemburgo perėmė iniciatyvą ir vis dažniau lankėsi prie Ernesto Šetkaus ginamų vartų. O 44 min. Lietuvos rinktinės vartininkui teko traukti kamuolį iš tinklo, kai Danielis Sinani po gražios kombinacijos galingu smūgiu pasiuntė kamuolį į viršutinį vartų kampą.

Aktyviau Antro kėlinio pradžioje žaidę lietuviai surengė dar kelias pavojingas atakas, tačiau nei Rolandui Baravykui, nei Dominykui Barauskui tiksliai smūgiuoti nepavyko.

75 min. arti tikslo buvo po keitimo aikštėje pasirodęs Ignas Kružikas, bet po jo smūgio kamuolys praskriejo išilgai vartų linijos. O jau po kelių minučių D. Sinani parodė, kaip reikia siųsti kamuolį į vartus. Sulaukęs puikaus komandos draugo 25-erių puolėjas suklaidono E. Šetkų ir iš kelių metrų pelnė antrą savo įvartį.

Po praleisto įvarčio lietuvių žaidimas išsiderino ir tik E. Šetkaus meistriškumas leido Lietuvos rinktinei išvengti skaudesnės nesėkmės.

STATISTIKA

Lietuva – Liuksemburgas 0:2 (0:1).

Vilniaus LFF stadionas, 3009 žiūrovai. Teisėjas – Davidas Fuxmanas (Izraelis).

Įvarčiai: 44 min. ir 78 min. Danelis Sinani (Liuksemburgas).

Įspėjimai: 54 min. Justas Lasickas, 61 min. Vykintas Slivka, 81 min. Nauris Petkevičius, 90+1 min. Artūras Dolžnikovas (Lietuva); 81 min. Maxime`as Chanotas (Liuksemburgas).

Lietuva: Ernestas Šetkus, Dominykas Barauskas, Benas Šatkus, Edgaras Utkus, Rolandas Baravykas, Vykintas Slivka (84 min. Artūras Dolžnikovas), Linas Mėgelaitis, Paulius Golubickas (63 min. Nauris Petkevičius), Arvydas Novikovas, Justas Lasickas, Augustinas Klimavičius (63 min. Ignas Kružikas).

Atsargoje: Džiugas Bartkus, Ignas Plūkas, Linas Klimavičius, Pijus Širvys, Edvinas Girdvainis, Vilius Armanavičius, Karolis Laukžemis, Giedrius Matulevičius, Saulius Mikoliūnas.

Tai buvo jau penktoji Lietuvos ir Liuksemburgo rinktinių akistata. Du kartus rinktinės jėgas išbandė kontrolinėse akistatose – 2009-aisiais lietuviai po vienintelio Tomo Danilevičiaus įvarčio triumfavo 1:0, o po ketverių metų, 2013-aisiais, Liuksemburgas nugalėjo 2:1.

2019 m. atrankos į 2020 m. Europos čempionatą varžybose savo aikštėje Liuksemburgas laimėjo 3:1, o LFF stadione komandos išsiskyrė taikiai 1:1. Tąsyk po įvartį pelnė Gersonas Rodriguesas bei Arvydas Novikovas.

Šiais metais Tautų lygos C diviziono 1-oje grupėje su Lietuvos ir Liuksemburgo rinktinėmis taip pat žaidžia Turkija ir Farerų salos. Šių komandų susitikimas šeštadienį baigėsi turkų pergale 4:0 (1:0). Įvarčius nugalėtojams pelnė Cengizas Underas (37 min.), Halilas Dervisoglu (47 min.), Serdaras Dursunas (82 min.) ir Merihas Demiralas (85 min.).

Antradienį Lietuvos futbolininkai LFF stadione susitiks su Turkijos rinktine.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)