MFA „Žalgiris“-MRU gynėjos Monikos Piesliakaitės teigimu, ir šįkart žalgirietės nusiteikusios siekti tik pergalės.

„Pirmose tarpusavio rungtynėse laimėjome po atkaklios kovos, tikiu, kad dabar sieksime įrodyti savo pranašumą didesniu skirtumu, užtikrinčiau. Aš varžovių komandą pažįstu labai gerai, žinau ko iš jų galima tikėtis, tad tai lyg ir privalumas. Kita vertus, neslėpsiu, žaidžiant prieš kaunietes kyla ir tam tikrų emocijų, nes tai žmonės su kuriais aš užaugau, praleidau beveik visą savo karjerą. Be abejo, aikštėje, rungtynių metu jokių draugysčių nebus, žaisiu taip, kaip ir prieš bet kurią kitą komandą. Sieksim laimėti rungtynes, nes mums kiekvienas taškas dabar yra labai brangus ir reikalingas“, – teigė ne vieną sezoną su „Hegelmann“ futbolininkėmis praleidusi, o šių metų pradžioje MFA „Žalgiris“-MRU gretas papildžiusi M. Piesliakaitė.

Per šešerias žaistas rungtynes 10 taškų surinkusi MFA „Žalgiris“-MRU komanda A lygoje užima trečią vietą. Žalgirietes lenkia 19 taškų turinti Šiaulių „Gintra“ ir 13 taškų surinkusi FK „Vilnius“ komanda. Tiesa, abi komandos yra sužaidusios vieneriomis rungtynėmis daugiau. Septynerias rungtynes A lygoje žaidė ir „Hegelmann“ komanda, kuri su 6 taškais šiuo metu užima penktą vietą.

Praėjusį sekmadienį vykusiose 7 turo rungtynėse MFA „Žalgiris“-MRU savo aikštėje 0:3 turėjo pripažinti Šiaulių „Gintros“ pranašumą, o Kauno rajono komanda 1:3 nusileido „Vilniaus“ ekipai. Kalbėdama apie dvikovą su „Gintra“ M. Piesliakaitė konstatavo, kad nepaisant nesėkmės, rungtynės buvo labai naudingos. „Nors po rungtynių buvo liūdesio, bet manau visos suprantam, kad tokios rungtynės mums yra labai vertingos ir reikalingos. Tik žaidžiant su pajėgiomis varžovėmis supranti, ko trūksta, ką reikia patobulinti, kad galėtum judėti į priekį. Nes mes tikrai dar turime kur augti ir tobulėti. „Gintra“ šiuo metu yra pajėgesnės komanda, ji pelnytai laimėjo, nors ir mes antrame kėlinyje sugebėjome gan sėkmingai su jomis kovoti, ne tik gintis, bet ir kontroliuoti kamuolį, atakuoti. Manau, mes tikrai turime nemažai potencialo, bet turime daug dirbti treniruotėse,kad galėtume jį realizuoti rungtynėse“, – samprotavo 27 metų gynėja.

Šį sezoną visas šešerias rungtynes be keitimų žaidusi M. Piesliakaitė neslėpė, kad MFA „Žalgiris“-MRU futbolininkės vis dar ieško bendros kalbos aikštėje. „Lyginant su pirmomis sezono rungtynėse mes tikrai padarėme nemenką pažangą, tačiau vis dar yra vietų, kur galima būtų tobulėti. Tiek ir savitarpio supratimo, tiek ir komandinio žaidimo, susižaidimo prasme. Mes dar tikrai ne iki galo suprantame viena kitą aikštėje, dar pasitaiko klaidų priimant sprendimus, bet visa tai yra ištaisoma treniruotėse. Aš asmeniškai čia jaučiuosi labai gerai. Be abejo, kadangi Kaune praleidau daugiau nei 10 metų, ten santykiai ir ryšiai su komandos draugėmis buvo daug tampresni, artimesni. Tačiau ir Vilniuje nesu svetima, greit radome bendrą kalbą su žalgirietėmis, man patinka MFA „Žalgiris“-MRU komandoje, nėra jokių pykčių, tik noras siekti aukščiausių tikslų ir kautis dėl pergalių“, – teigė M. Piesliakaitė.

MFA „Žalgiris“-MRU ir Kauno rajono „Hegelmann“ susitikimas LEU stadione sekmadienį prasidės 12.30 val.

Sekmadienį Pakruojyje 15 val. susitiks Joniškio „Saned“ ir FK „Vilnius“, o Šiauliuose tokiu pat metu žais vietos „Gintra“ ir Gargždų „Banga“.