Rungtynėse, kuriose su Italijos rinktine atsisveikino ilgametis jos kapitonas Giorgio Chiellini, Europos čempionai neprilygo Argentinos atstovams – 0:3 (0:2).

Sausakimšas „Wembley“ stadionas stebėjo, kaip įvarčius į Gianluigi Donnarumos vartus muša Lautaro Martinezas (28), Angelis Di Maria (45+1) ir Paulo Dybala (90+4 min.).

Pralaimėjimu su nacionaline ekipa atsisveikinęs 37-erių G. Chielini įvairių amžiaus grupių Italijos jaunimo rinktinėms atstovavo nuo 2000-ųjų, o nacionalinės rinktinės spalvas gynė nuo 2004-ųjų.

Su Italijos rinktine jis tapo 2020-ųjų Europos futbolo čempionu.

Ilgametis Turino „Juventus“ klubo narys profesionalo karjeros baigti dar neketina, tačiau ją pratęs jau ne Europoje, o JAV.

Iki šiol oficialios rungtynės tarp Pietų Amerikos ir Europos čempionų vyko vos du kartus. 1985-aisiais Prancūzijos rinktinė Paryžiuje 2:0 įveikė Urugvajų, o 1993-aisiais Mar del Platoje šeimininkė Argentinos rinktinė po 11 m baudinių serijos pranoko Daniją. Tąsyk pagrindinis mačo laikas baigėsi lygiosiomis 1:1.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją