Dėl Rusijos karinės invazijos į Ukrainą šios pasaulio atrankos kvalifikacinio turnyro rungtynės buvo atidėtos. Škotijos – Ukrainos dvikovos nugalėtojai lemiamas rungtynes dėl kelialapio į 2022 metų pasaulio čempionatą žais su Velsu.

„Kalbėjau su žmonėmis iš skirtingų šalių, viso pasaulio, ir kalbėjau su Ukrainos vaikais, kurie nesupranta, kas vyksta jų šalyje. Jei tik nori vieno – sustabdyti karą. Jie turi tokia svajonę – sustabdyti karą, – kalbėjo O. Zinčenka. – Jei kalbėsime apie futbolą, rinktinę, mes taip pat turime savo svajonę. Norime patekti į pasaulio čempionatą ir suteikti Ukrainos žmonėms daug gerų emocijų, nes jie šiuo sunku momentu to nusipelno.“

Kalbėdamas apie situaciją savo gimtinėje 25-erių saugas, sėdėdamas šalie rinktinės trenerio Oleksandro Petrakovo, negalėjo sulaikyti ašarų.

„Noriu dar pasakyti, kad daugelis šalių galbūt to nesupranta – šiandien yra Ukraina, o rytoj galite būti jūs. Štai kodėl turime išlikti vieningi ir kartu įveikti agresorių, – sakė su „Manchester City“ šiais metais anglų „Premier“ lygos čempionų titulą laimėjęs futbolininkas. – Tikiu, kad mus žiūrės visa Ukraina. Mes jausime didelį palaikymą. Žinoma, galime daug kalbėti, bet reikia kažką įrodyti aikštėje. Stengsimės, kad mūsų žmonės būtų laimingi ir didžiuotųsi.“


Pergalė prieš škotus dar negarantuotų ukrainiečiams kelialapio į planetos pirmenybes. Paskutinis bilietas iš Senojo žemyno bus įteiktas birželio 5-ąją Kardife, kur Škotijos ir Ukrainos rinktinių dvikovos laimėtojai žais su Velso nacionaline ekipa. Būtent tų rungtynių laimėtojai ir keliaus į pasaulio čempionato B grupę, kur išmėgins jėgas su Anglija, Iranu ir JAV.

Birželio 13 ir 14 dienomis turi paaiškėti ir paskutinės dvi FIFA 2022 turnyro rinktinės.

Dėl likusių dviejų bilietų kvalifikacinėse rungtynėse birželio 13-ą dieną žais Jungtiniai Arabų Emyratai / Australija (šios poros nugalėtojai paaiškės birželio 7-ą dieną) ir Peru, o birželio 14-ą dieną žais Kosta Rika ir Naujoji Zelandija.

Pasaulio čempionato grupės:

A grupė: Kataras, Nyderlandai, Senegalas, Ekvadoras.

B grupė: Anglija, JAV, Iranas, Škotija/Velsas/Ukraina.

C grupė: Argentina, Meksika, Lenkija, Saudo Arabija.

D grupė: Prancūzija, Danija, Tunisas, UAE/Australija/Peru/.

E grupė: Ispanija, Vokietija, Japonija, Kosta Rika/Naujoji Zelandija.

F grupė: Belgija, Kroatija, Marokas, Kanada.

G grupė: Brazilija, Šveicarija, Serbija, Kamerūnas.

H grupė: Portugalija, Urugvajus Pietų Korėja, Gana.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)