33-ejų puolėjo iš Lenkijos noras atsisveikinti su Bavarija visiškai nenustebino vieno iš garsiausių visų laikų Vokietijos futbolininkų Lotharo Matthauso.

Nors tikinino, jog apgailestauja dėl tokio Lewandowskio sprendimo, L. Matthausas pridūrė, kad futbolininkų nenoras pasilikti „Bayern“ gretose jau tampa nemalonia tendencija.

Po šio sezono į Dortmundo „Borrusia“ persikels gynėjas Niklas Sule, pratęsti sutarties su „Bayern“ nepanoro ir kitas Vokietijos rinktinės narys – puolėjas Serge'as Gnabry.

„Suprantu Lewandowskį. Profesionalas jaučia, kad kažkas klube vyksta, kažkas keičiasi, kažkas organizuojama ne taip, kaip būdavo anksčiau ir prie ko būdavo priprasta. Labai gaila. Galima pastebėti tendenciją, kad vis daugiau žaidėjų nori išvykti iš „Bayern“. Praeityje to tikrai nebūdavo. Ir tai tikrai klubo nenušviečia gražiomis spalvomis. Akivaizdu,kad žaidėjai „Bayern“ komandoje nesijaučia patogiai“, – komendavo pasaulio ir Europos čempionas, „Bayern“ komandoje su pertrauka rungtyniavęs net 12 metų.

Lotharas Matthausas

Tiesa, „Bayern“ generalinis direktorius, praeityje buvęs Vokietijos rinktinės ir šios komandos vartininkas Oliveris Kahnas į R. Lewandowskio viešai išreikštą norą palikti klubą pažvelgė kritiškai.

„Aš negaliu pasakyti, kodėl Robertas pasirinko tokį komunikavimo būdą. Tokie vieši pareiškimai niekur neveda. Robertas turėtų prisiminti, kuo jis buvo „Bayern“ klube. Jis čia tapo vienu iš geriausių pasaulio futbolininkų“, – teigė O. Kahnas.

Dabartinis O. Lewandowskio kontraktas su „Bayern“ galioja dar metus.

Kol kas nėra aišku, kokį žingsnį savo karjeroje toliau žengs puolėjas, o šiuo metu R. Lewandowskis yra gimtinėje ir ruošiasi pirmosioms UEFA Tautų lygos rungtynėms su Velsu, kurios trečiadienį bus žaidžiamos Varšuvoje.

„Bayern“ šį sezoną jau 10 kartą paeiliui laimėjo Vokietijos futbolo čempionatą, tačiau UEFA Čempionų lygoje netikėtai neįveikė ketvirtfinalio barjero, kur sensacingai pripažino „Villarreall“ ekipos iš Ispanijos pranašumą.

Miuncheno komandą antrą sezoną treniruoja vos metais už R. Lewandowskį vyresnis vokietis Julianas Nagelsmannas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją