Naujausio futbolo turnyro žemyne – trečios pagal rangą UEFA Europos Konferencijų lygos – pirmąja čempione tapo „Roma“, trečiadienį finale 1:0 (1:0) palaužusi Roterdamo „Feyenoord“.

„Roma“ vairininkas iš Portugalijos yra vienintelis treneris, nepralaimėjęs nė vieno europinio finalo, kuriame žaidė jo vadovaujamos komandos.

2004-aisiais (su „Porto“) ir 2010-aisiais (su Milano „Inter“) jis triumfavo Čempionų lygoje, o 2003-iaisiais (su „Porto“) ir 2017-aisiais (su „Manchester United“) – Europos lygoje. Portugalas išlieka nepralaimėjęs nė vieno europinio finalo, kuriame žaidė jo vadovaujamos komandos.

„Man galvoje sukasi daugybė dalykų, – po rungtynių kalbėjo J. Mourinho. – Laukiau šio momento, mačiau žmonių lūkestį, kurį pastebėjau dar prieš pradėdamas dirbti prieš 11 mėnesių. Jei yra kokių nors gandų, tai galiu juos paneigti – norėčiau likti Romoje. Turime su savininkais suprasti, ką norime pasiekti kitą sezoną. Šis gražus projektas gali toliau tęstis, reikia tik suprasti, kurios krypties laikomės. Tai „Roma“ istorija, dabar ji ir mano istorija. Tai niekada nepasimirš.“


Alaus dušą surengę žaidėjai taip pat buvo euforijoje. „Niekuomet neįsivaizdavau, kad 25-erių metų būsiu toks laimingas. Su šiais marškinėliais, su šiuo kapitono raiščiu. Tai išties labai graži akimirka“, – kalbėjo komandos kapitonas Lorenzo Pellegrini, dėkodamas fanams už palaikymą.

Albanijos sostinėje Tiranoje trečiadienį vykusiose lemiamose rungtynėse italus į priekį 32-ą min. išvedė Nicolo Zaniolo. Iškart po pertraukos du sykius „Roma“ gelbėjo virpstas, du kartus savo sugebėjimus pademonstravo ir vartininkas Rui Patricio.

„Konferencijų lyga yra mūsų Čempionų lyga, – sakė J. Mourinho. – Tai yra lygis, kuriame mes esame.“

Daug diskusijų kėlęs trečias pagal pajėgumą UEFA turnyras Europoje panašu daugiau kritikos bent jau iš „AS Roma“ sirgalių nesulauks. Amžinojo miesto komandos fanai šventė ne tik Tiranos stadione, tačiau ir tėvynėje.

Olimpiniame stadione viešos transliacijos pažiūrėti susirinko per 50 tūkst. žmonių, šventė tęsėsi ir naktį.

„AS Roma“ lėktuvu oro uoste nusileido anksti 4 val. ryte, o ten naujųjų čempionų jau laukė per 3000 sirgalių. Daugelis, kaip rašo „Gazzetta dello Sport“ lūkuriavo kelias valandas – dainavo ir šventė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją