Trečiadienį vakare Albanijos sostinėje paaiškės UEFA Konferencijų lygos čempionas, finale dėl inauguracinio turnyro titulo susikaus Jose Mourinho vadovaujama „Roma“ ir „Feyenoord“.

Antradienį vietos policijai bandant išskirti skirtingų klubų fanus, šie į pareigūnus paleido stiklinius butelius, akmenis, lazdas ir kitus daiktus.

„Policija į nuovadą pristatė apie 60 žmonių iš abiejų gerbėjų grupių, 48 italus ir 12 Nyderlandų atstovų“, – skelbė vietos policija.

„Dėl abiejų komandų sirgalių smurto sužeista 19 pareigūnų, vienas jų – peiliu, apgadinti keturi tarnybiniai automobiliai“, – pranešė Albanijos policijos generalinio direktoriaus pavaduotojas Albertas Dervishi.

Taip pat skelbiama, jog 10 žmonių – Italijos, Albanijos ir Nyderlandų piliečių – gydomi Tiranos ligoninėse dėl įvairių sužalojimų.

„Ankstų rytą iš Duresio jūrų uosto deportavome 80 italų chuliganų“, – pridūrė A. Dervishi.

UEFA turnyro finalas – vienas didžiausių Albanijoje surengtų sporto renginių šalies istorijoje, o valdžia trečiadienį paskelbė valstybine švente bei uždarė pagrindinius sostinės kelius.

Pirmą kartą surengto UEFA Konferencijų lygos turnyro finalas – trečiadienį 22 val. (Lietuvos laiku), tik 21 690 žiūrovų talpinančioje Tiranos „Kombetare“ arenoje.

Tikimąsi, jog į areną nepatekę italų ir Nyderlandų futbolo sirgaliai rungtynes stebės atskirose dviejose fanų zonose.

J. Mourinho prieš finalą teigė, jog „Roma“ sirgaliai būtų užpildę ir „Santiago Bernabeu“ tribūnos arenas, kurios talpina daugiau nei 81 tūkst. žiūrovų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)