Čempionų titulą gynusi „Man City“ ekipa pirmavo beveik viso sezono metu, tačiau paskutiniajame ture titulas slydo Pepo Guardiolos auklėtiniams iš rankų. „Miestiečiai“ akistatoje su „Aston Villa“ namie užgulė varžovų vartus, tačiau praleido du įvarčius kontraatakose ir atsiliko 0:2. Vis dėlto čempionai galiausiai dramatiškai triumfavo 3:2.

„Aston Villa“ pirmavo po Matty Casho ir Philippe Coutinho įvarčių 37-ąją ir 69-ąją minutėmis, bet Mančesterio didvyriu tapo po keitimo aikštėje pasirodęs Ilkay'us Gundoganas. Vokietis 76-ąją minutę švelnino rezultatą, 78-ąją minutę rezultatą lygino Rodri, o tas pats I. Gundoganas jau 81-ąją minutę mušė pergalingą įvartį.

„Liverpool“ legenda Stevenas Gerrardas, treniruojantis „Aston Villa“ klubą, „raudoniesiems“ dovanos neįteikė, o Jurgeno Kloppo auklėtiniai savo darbą padarė. Mersisaido ekipa atkakliame mūšyje 3:1 palaužė „Wolverhampton“.

Favoritai atsilikinėjo po 3-ąją minutę pelnyto Pedro Neto įvarčio, bet 24-ąją minutę rezultatą išlygino Sadio Mane. Pergalingi įvarčiai krito paskutinėmis minutėmis – 84-ąją minutę pasižymėjo Mohamedas Salah, o 89-ąją minutę savo įvartį pridėjo Andrew Robertsonas.

Vietą kito sezono UEFA Čempionų lygoje iškovojo Londono „Tottenham“ komanda, kuri svečiuose 5:0 susitvarkė su „Norwich“ ir išsaugojo ketvirtąją poziciją. Londono „Arsenal“ futbolininkai namie 5:1 sutalžė Liverpulio „Everton“, tačiau liko penktoje vietoje.

„Manchester United“ paskutiniame ture 0:1 neatsilaikė prieš „Crystal Palace“ ir galėjo prarasti vietą UEFA Europos lygoje „West Ham“ komandai, tačiau šansu nepasinaudoję plaktukai 1:3 krito prieš „Brighton“ ir tenkinosi bilietu į UEFA Europos Konferencijų lygą.

Kovą dėl išlikimo laimėjo „Leeds United“ klubas, kuris 2:1 patiesė „Brentford“ ir užėmė 17-ąją vietą. Į žemesnę lygą iškrito „Burnley“ futbolininkai, kurie 1:2 nusileido „Newcastle“ ir liko 18-i.

Nieko nelėmusiuose mačuose „Chelsea“ 2:1 palaužė „Watford“, o „Leicester“ 4:1 nugalėjo „Southampton“.

Nors „Liverpool“ komanda liko be titulo, asmeniniai trofėjai nugulė „Anfield Road“ stadione: Mohamedas Salah atsiėmė auksinį batelį už daugiausiai įmuštų įvarčių (23) ir apdovanojimą už daugiausiai rezultatyvių perdavimų (13), o Alissonas Beckeris – auksinę pirštinę už 20 rungtynių be praleistų įvarčių.

Šį sezoną FA taurę ir lygos taurę jau laimėjęs „Liverpool“ klubas dar gali pabaigti sezoną su trečiuoju trofėjumi: šeštadienį J. Kloppo kariauna Paryžiuje dėl UEFA Čempionų lygos titulo kovos su Madrido „Real“.


Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją