Antrą vietą iš anksto užsitikrinusiai Valdo Dambrausko treniruojamai „Hajduk“ ekipai dvikova su čempionų titulą apgynusiu „Dinamo“ klubu buvo tik garbės reikalas. Šeimininkai pirmavo po 53 min. pirmieji įsiveržė į priekį 53 minutę pelnyto Bruno Petkovičiaus įvarčio, tačiau 90 + 4 min. rezultatą išlygino „Hajduk“ atakų lyderis Marko Livaja.

Visgi išsaugoti lygiųjų svečiams nepavyko. Teisėjas prie antro kėlinio laiko pridėjo net 11 minučių, o to užteko, kad „Dinamo“ futbolininkai dviem tiksliais smūgiais išplėštų pergalę 3:1.

Galutinėje Kroatijos čempionato rikiuotėje 79 taškus surinkusi „Dinamo“ finišavo pirmoje pozicijoje, „Hajduk“ su 72 taškais liko antroje vietoje.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Nesutaikomų priešininkų akistatos metu stadione liepsnojusios aistros nesibaigė ir po rungtynių. Maždaug 1,6 tūkst. „Hajduk“ gerbėjų grupės „Torcida“ narių, autobusais, mikroautobusais ir lengvaisiais automobiliais važiavusių namo po rungtynių užblokavo eismą Zagrebą ir Splitą jungiančioje magistralėje, o keli šimtai sirgalių užpuolė juos lydėjusius policijos pareigūnus.

Per susirėmimus buvo sužeista 12 policininkų ir du sirgaliai. Pastarieji nukentėjo policijai panaudojus šaunamuosius ginklus. Tiesa, policijos pranešime teigiama, kad nė vieno žmogaus sužeidimai nekelia pavojaus gyvybei.

Splito „Hajduk“ klubo šiame sezone laukia dar vienos labai svarbios rungtynės: gegužės 26 d. V. Dambrausko ekipa Kroatijos taurės finale susitiks „Rijeka“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją