Tiesa, MFA „Žalgiris“-MRU ir „Saned“ jau turėjo progą išmėginti jėgas LMFA Žiemos taurės turnyro rungtynėse. Vasario pradžioje Pilaitės maniežes vykusiame mače pergalę 2:0 iškovojo viešnios iš Joniškio, o abu įvarčius pelnė Simona Petravičienė.

Vis dėlto, tose rungtynėse žalgiriečių gretose nebuvo visų šešių futbolininkių iš užsienio, komandai negalėjo padėti ir pagrindinės sudėties žaidėjos Laura Ruzgutė, Anika Kyžaitė bei Erika Šupelytė, tad šį kartą aikštėje susitiks gerokai pasikeitusios varžovės.

Nors Žiemos taurės turnyre Joniškio „Saned“ pasirodė gan sėkmngai ir užėmė antrą vietą, bet debiutinis sezonas LMFA A lygoje kol kas klostosi ne taip sėkmingai. Pirmose savo rungtynėse Pakruojyje „Saned“ po vienintelio S. Petravičienės tikslaus smūgio 1:0 palaužė Gargždų „Bangą“, vėliau lygiosiomis 1:1 sužaidė su FK „Vilnius“ ekipa ir 0:2 nusileido Kauno rajono „Hegelmann“ komandai.

Tiesa, pirmą čempionato ratą debiutantės užbaigė trankiu akordu ir atėmė taškus iš daugkartinių Lietuvos čempionių Šiaulių „Gintros“ ekipos. Pakruojo stadione vykusi dvikova baigėsi lygiosiomis 1:1.

Per ketverias rungtynes surinkusi 5 taškus „Saned“ ekipa pirmenybėse užima penktą vietą. Tuo metu MFA „Žalgiris“-MRU su 9 taškais žengia antroje pozicijoje. Žalgirietės praėjusiame ture po atkaklios kovos 2:1 palaužė „Vilniaus“ komandą ir į savo sąskaitą įsirašė trečią pergalę iš eilės.

Vyriausias MFA „Žalgiris“-MRU treneris Karolis Jasaitis teigė, kad pergalės prideda pasitikėjimo, tačiau taip pat užsiminė, kad norėtųsi sėkmingesnio žaidimo baigiamojoje atakų stadijoje. „Šioje sezono stadijoje kiekvienos laimėtos rungtynės yra labai svarbios, tačiau norėtųsi, kad pergalės būtų pasiektos be nereikalingos įtampos, ramiai ir užtikrintai. Juo labiau, kad progų įvarčiams tikrai susikuriame pakankamai, jei bent kiek daugiau jų realizuotume, mums nereikėtų kankintis iki paskutinės minutės“, – konstatavo K. Jasaitis.

Kalbėdamas apie dvikovą su „Saned“ žalgiriečių ekipos strategas pastebėjo, kad reikia nusiteikti labai sunkiai kovai. „Mūsų laukia tipinės išvykos rungtynės – ilga kelionė, nauja aplinka, iki šiol dar neišbandytas Pakruojo stadionas, aikštė su natūralia danga. Tiesa, mes jau savaitę treniravomės ant natūralios dangos, tad dėl to didesnių problemų neturėtų kilti. Pagrindinė mūsų užduotis – nenuvertinti varžovių ir ruoštis labai sunkiai kovai. „Saned“ futbolininkės savo aikštėje sieks pergalės, tad mums teks atlaikyti jų spaudimą, šiek tiek pakentėti ir ieškoti progų kontratakose. Progų tikrai bus ir jei pavyks jas realizuoti, tada viskas bus gerai“, – teigė MFA „Žalgiris“-MRU vyriausias treneris.

MFA „Žalgiris“-MRU ir Joniškio „Saned“ rungtynės Pakruojo stadione sekmadienį prasidės 15 val.

Kitose LMFA A lygos 6 turo rungtynėse Garliavoje susitiks čempionate pirmaujanti Šiaulių „Gintra“ (13 taškų) ir Kauno rajono „Hegelmann“ (6 tšk.), o FK „Vilnius“ (7 tšk.) savo aikštėje priims Garždų „Bangą“ (0 tšk.).