Ta proga K. Mbappe Prancūzijos čempionato 38-ojo turo rungtynėse šeštadienį pelnė tris įvarčius, o PSG čempionišką sezoną užbaigė pergale 5:0 (3:0) prieš „Metz“ ekipą.


Paskutinėse oficialiose sezono rungtynėse K. Mbappe ne tik pozavo fotografams su 2025 numeriu paženklintais marškinėliais, bet ir demonstravo savo talentą aikštėje. 25 ir 28 minutėmis jis pasižymėjo įvarčiais, o 31 min. rezultatyviai asistavo trečią įvartį pelniusiam Neymaryui.

Nors rungtynių baigtis buvo nulemta po pirmų 45 minučių, bet K. Mbappe tęsė savo šou ir antrame kėlinyje. 50 min. pasinaudojęs grubia varžovo klaida jis pelnė ir trečią įvartį. Paskutinį tašką rungtynėse padėjo Angelis Di Maria. Septynis metus komandoje praleidęs, o šią vasarą laisvuoju agentu tapsiantis 34-erių argentinietis 67 min. pelnė savo paskutinį įvartį PSG gretose.

Vis dėlto, po rungtynių visas dėmesys buvo skirtas K. Mbappe. 2017 m. rugpjūtį iš „Monaco“ į PSG perėjęs prancūzas per penkerius metus tapo bene ryškiausiu jaunosios kartos pasaulio futbolininku. Prancūzijoje jis tris kartus buvo išrinktas geriausiu „Ligue 1“ žaidėju, su PSG iškovojo keturis šalies čempionų titulus, tris kartus triumfavo Prancūzijos taurės turnyre, du kartus į viršų kėlė Lygos taurę, o 2020 m. pasiekė UEFA Čempionų lygos finalą.

Šį sezoną K. Mbappe buvo ne tik rezultatyviausias Prancūzijos čempionato žaidėjas, bet ir atliko daugiausiai rezultatyvių perdavimų savo komandos draugams.


Prancūzijos čempionate jis per paskutinius penkerius sezonus pelnė 119 įvarčių per 142 rungtynes, o pastaruosius ketverius sezonus buvo rezultatyviausias „Ligue 1“ žaidėjas. Iš viso PSG gretose jis per 217 rungtynių pasižymėjo 171 įvarčiu.


Pranešama, kad už sutarties pratęsimą PSG klubas K. Mbappe sumokės vienkartinę 125 mln. JAV dolerių dydžio premiją, o jo mėnesio atlyginimas sieks 5 mln. JAV dolerių – tai yra dvigubai daugiau – nei iki šiol. Taip pat teigiama, kad K. Mbappe turės daugiau įtakos komplektuojant PSG sudėtį.

K. Mbappe sprendimas sudaryti naują sutartį su PSG stipriai suerzino Ispanijos čempionato vadovą Javierą Tebasą. Pastarasis savo Twitter paskyroje parašė, kad toks PSG žingsnis yra įžeidimas futbolui ir kelia tokį pat pavojų kaip ir Superlygos projektas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją