Į išplėstinį rinktinės sąrašą pateko 37 žaidėjai, kurių dalis – vaikinų U21 rinktinės nariai. Rinktinė stovyklos pradžioje sportuos Druskininkuose, o vėliau persikels į Vilnių, kur bus pratęstas pasiruošimas rungtynėms.

Kai kurie kandidatai į vyrų rinktinę vėliau prisijungs prie vaikinų rinktinės, kuri ruošis paskutinei Europos čempionato atrankos kovai su Šiaurės Airija, tuo tarpu kiti turės galimybę likti pagrindinėje rinktinėje.

Rinktinės sudėtį pristatęs rinktinės treneris V. Ivanauskas spaudos konferencijoje paaiškino savo sprendimus.

„Pirmą kartą per tokį trumpą laikotarpį, per 10 dienų, sužaisime ketverias rungtynes, kas tikrai yra iššūkis visoms komandoms. Bet tą iššūkį mes priimame ir tikėsimės, kad viskas bus gerai.

Yra didelis skaičius žaidėjų, mūsų laukia ketverios rungtynės, krūvis didelis tiek fiziškai, tiek psichologiškai. Po namų rungtynių lauks išvyka į Farerų Salas ir Turkiją, tai irgi bus iššūkis. Išplėstiniame sąraše yra keturi nauji veidai, kuriems dar neteko dirbti su vyrų rinktine. Bet tai yra išplėstinis kandidatų sąrašas, be to, tie žaidėjai niekada nedingsta iš akiračio, jie nusipelnė būti šioje stovykloje. Peržiūrėjome jų paskutines rungtynes klubuose, matome, kad tai gan jauni žaidėjai, mūsų artimiausia pamaina. Rinktinės atnaujinimas tęsiasi visą laiką ir mes privalome turėti didesnį žaidėjų pasirinkimą“, – kalbėjo rinktinės treneris.

Lietuvos rinktinės treniruočių stovykla prasidės gegužės 26 d. Druskininkuose, o pirmas rungtynes žais birželio 4 d. „Noriu padėkoti A lygos klubams ir vadovybei, kad sutiko nukelti vieną čempionato turą ir leido futbolininkams anksčiau prisijungti prie rinktinės. Manau, visi puikiai pamena pernykštį birželį, kai Baltijos taurės turnyre ir draugiškose rungtynėse su Ispanija Lietuvos rinktinė pasirodė nelabai sėkmingai, kai kurie žaidėjai į stovyklą atvyko tragiškos sportinės formos. Todėl dabar labai norėjosi ilgesnės treniruočių stovyklos, kad galėtume rimčiau padirbėti su žaidėjais“, – pareiškė V. Ivanauskas.

Anot jo, svarbiausia ruošiantis rungtynių maratonui bus kiekvienam žaidėjui pritaikyti treniruotes, mat vieni jų jau bus baigę sezoną, o žaidžiantys Lietuvoje atvyks po ganėtinai intensyvaus krūvio.

„Reikalingas geras žaidėjų stovis atvykus į stovyklą, kiek teko bendrauti su žaidėjais, surinkti informaciją, tai jų situacijos labai skirtingos. Kai kurie žaidėjai jau yra atostogų režime, kitiems sezonas baigsis šį savaitgalį. Rinktinės trenerių štabui tai yra iššūkis, teks rotuoti, reikės treniruotis grupėmis, bus labai svarbu sudėlioti treniruočių procesą, jis bus labai įdėmiai žiūrimas. Turime ruoštis ketverioms rungtynėms, tad išskirtinį dėmesį kreipsime žaidėjų fiziniam pasirengimui.

Kalbant apie taktinius, dalykus, pradėsime juos šlifuoti Druskininkų stovyklos dalies pabaigoje, o užbaigsime jau Vilniuje“, – mintimis dalinosi specialistas.

Lietuvos rinktinės birželio mėnesio tvarkaraštis:

Birželio 4 d. (šeštadienis), 19 val. Lietuva – Liuksemburgas. Vilniaus LFF stadionas.

Birželio 7 d. (antradienis), 21.45 val. Lietuva – Turkija. Vilniaus LFF stadionas.

Birželio 11 d. (šeštadienis), 19 val. Farerų Salos – Lietuva.

Birželio 14 d. (antradienis), 21.45 val. Turkija – Lietuva.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją