„Dinamo“ titulą atnešė pergalė priešpaskutiniame ture svečiuose prieš „Šibenik“ 2:0.

Sostinės ekipą atlydėjo gausus sirgalių būrys, su kuriuo „Dinamo“ žaidėjai po finalinio švilpuko ir šventė 23-ią triumfą nacionaliniame čempionate.

Gerbėjams futbolininkai išdalino viską, ką turėjo – kai kurie liko tik su apatiniais ir kojinėmis.

Skaičiuojama, kad svečius iš sostinės Šibenike sekmadienį palaikė maždaug pusantro tūkstančio pagarsėjusios „Bad Blue Boys“ grupuotės atstovų.

„Man tai labai brangus trofėjus, nes dėl jo reikėjo kovoti iki paskutinės akimirkos“, – sakė nugalėtojų strategas Ante Čačičius.

Iš tiesų „Dinamo“ titulu pasirūpino kiek anksčiau – 76 taškus surinkę čempionai likus vienam turui nebėra pavejami sidabrą užsitikrinusiam Splito „Hajduk“ (72 tšk.).

Paskutiniame ture ateinantį šeštadienį lyderiai tarpusavyje susitiks Zagrebe.

„Ačiū už sveikinimus, bet sezonas nesibaigė – norime jį gražiai uždaryti savo publikos akivaizdoje ir įveikti „Hajduk“. Pastaruosius taip pat derėtų pasveikinti – jie nebuvo taip arti „Dinamo“ ištisus dešimt metų“, – istorinius konkurentus pagyrė A. Čačičius.

Splito ekipos finišas antroje pozicijoje – iš tikrųjų geriausias klubo rezultatas nuo 2012-ųjų. Valdo Dambrausko auklėtiniai užsitikrino kelialapį į UEFA Europos Konferencijų lygos atrankos varžybas.

Gegužės 26 d. „Hajduk“ dar laukia Kroatijos taurės turnyro finalo akistata su „Rijeka“, kurioje komanda sieks pirmo titulo nuo 2013 metų.

Primename, kad „Hajduk“ sporto direktoriaus pareigas eina Mindaugas Nikoličius, o V. Dambrauskui trenerių štabe talkina Marius Skinderis ir Justinas Gasiūnas. Komandos sudėtyje taip pat yra 17-metis lietuvių kilmės saugas iš JAV Rokas Pukštas.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją