Panevėžiečiai nuo susitikimo pradžios daugiau kontroliavo kamuolį, o svečiai galimybių ieškojo kontratakose. Pirmojoje kėlinio dalyje komandos apsikeitė pusprogėmis – šeimininkų gretose Wandersonas patogioje pozicijoje nestipriu smūgiu nesukėlė problemų vartininkui, o kitame aikštės gale į baudos aikštelę įsiveržęs Maksymas Pyrogovas šovė virš vartų.

34 minutę „Panevėžys“ turėjo, ko gero, realiausią progą įmušti. Standartinės situacijos metu kamuolys patogiai nukrito baudos aikštelėje nieko nedengiamam Wandersonui, bet šis nesugebėjo įveikti prieš jį likusio vartininko Mariaus Paukštės.

Po pertraukos Aukštaitijos komanda padidino spaudimą varžovams. 50 minutę prie tolimojo virpsto atsidūręs Ariagneris Smithas sulaukė gero perdavimo iš Wandersono, bet nepataikė į vartus. „Džiugo“ vartus gelbėjo ir M. Paukštė. Vienas iš ryškesnių jo darbo epizodų įvyko 67 minutę, kai po įžaisto kampinio Ernestas Veliulis pavojingai smūgiavo iš arti, o vartininkas puikiai sureagavo į klastingą smūgį.

„Panevėžio“ atakų škvalas davė vaisių paskutinę pagrindinio laiko minutę. Dešiniajame atakos krašte Wandersonas tiksliu perdavimu surado A. Smithą, o šis iš arti nuginklavo vartininką ir pasiuntė šeimininkų aistruolius į euforiją.

Po pergalės „Panevėžys“ (30 tšk.) išlaikė lyderio poziciją ir tašku lenkia „Žalgirį“. „Džiugas“ (8 tšk.) išlieka devintas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją