Tai buvo jau antrasis šį sezoną po baudinių serijos iškovotas „Liverpool“ titulas. Vasarį Anglijos Lygos taurės turnyro finale Jurgeno Kloppo auklėtiniai taip pat susitiko su „Chelsea“ futbolininkais. Ir tada po 120 minučių švieslentėje žibėjo du nuliai, o baudinių serijoje geriau sekėsi „Liverpool“ žaidėjams. Tiesa, tada prireikė net 22 baudinių, o „Liverpool“ laimėjo 11:10.

Šį kartą abiejų komandų futbolininkai nuo 11 metrų žymos smūgiavo 14 kartų, o lemtingu tapo Konstantino Tsimiko pataikymas. „Chelsea“ gretose suklydo Cesaris Azpilicueta ir Masonas Mountas, pro šalį skriejo ir „Liverpool“ puolėjo Sadio Mane smūgis.


Londono „Chelsea“ tai buvo jau trečias iš eilės nesėkme pasibaigęs Anglijos FA taurės finalas. Iš viso „Aristokratai“ pralaimėjo penkis paskutinius žaistus taurių turnyrų finalus.

Tiesa, šį kartą baudinių serijos galėjo ir nebūti, nes abiejų komandų žaidėjai turėjo nemažai progų įvarčiams pelnyti ir per pagrindinį rungtynių laiką. Pirmo kėlinio pradžioje savo šansais nepasinaudojo Liverpulio futbolininkai Luisas Diazas ir Naby Keita, „Chelsea“ atsakė pavojingu Christiano Pulisičiaus smūgiu.

Antro kėlinio pradžioje „Chelsea“ saugas Marcosas Alonso stipriu smūgiu patikrino varžovų vartų konstrukcijos tvirtumą, o „Liverpool“ atsakė Andy Robertsono smūgiu į virpstą.


Antrą trofėjų iškovojusi „Liverpool“ ekipa šį sezoną dar turės galimybę kautis dėl UEFA Čempionų taurės ir Anglijos čempionų titulo. Tiesa, likus dviem turams iki „Premier“ lygos finišo „Liverpool“ nuo pirmaujančios „Manchester City“ komandos atsilieka 3 taškais.

J. Kloppo auklėtinių šansus susirinkti visus keturis sezono titulus aptemdė ir komandos lyderio Mohamedo Salah trauma. Šį sezoną 30 įvarčių per 48 rungtynes pelnęs 29 metų futbolininkas buvo pakeistas 33 minutę. Pačioje antrojo kėlinio pabaigoje aikštę paliko ir pagrindinis „Liverpool“ gynėjas Virgilas van Dijkas.

UEFA Čempionų lygos finalinė dvikova įvyks gegužės 28 d. Dėl svarbiausio klubinio futbolo trofėjaus „Liverpool“ kausis su Madrido „Real“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją