„Eintracht“ ketvirtadienį triumfavo 1:0 (bendru rezultatu 3:1), o linksmybės sausakimšame Frankfurto stadione prasidėjo net nesulaukus finalinio teisėjo Jesuso Gil Manzanos švilpuko.

O rungtynėms pasibaigus tūkstančiai baltai apsirengusių „Eintracht“ fanų plūstelėjo ant vejos, kad kartu su savo mylimais žaidėjais pasidžiaugtų pirmuoju tarptautinių varžybų finalu po 42-ejų metų pertraukos.

Kai kurie sirgaliai perlenkė lazdą ir ėmė bėgti svečių komandos link, tačiau policijos ir apsaugos darbuotojų pastangomis juos pavyko nukreipti ten, kur pergalės emocijos liejosi nesustabdomai.

Tokių vaizdų Frankfurto komanda nematė daugiau nei dešimtmetį. Stadiono pranešėjas po poros minučių paskelbė: „Komanda dar kartą išeis, kai jūs grįšite į tribūnas. Pažadu“.

Tačiau įsibėgėjęs traukinys nenorėjo važiuoti atgal. Stadiono apsauga suformavo gyvą apsaugos grandinę, euforijoje paskendę sirgaliai neskubėjo palikti stadiono. Fiksuodami unikalius kadrus blyksėjo išmanieji telefonai.

Kai „Eintracht“ žaidėjai dar kartą grįžo iš rūbinių, juos jau sunku buvo atskirti nuo gerbėjų. Ant šviežiai atspaustų marškinėlių švietė užrašas: „Sevilija šiais metais“.

Ispanijos mieste gegužės 18-ą dieną vokiečių ekipos finale lauks Glazgo „Rangers“ ir galimybė laimėjus prasibrauti į Čempionų lygą.

Klubo himno žodžiai „Europos širdyje“ griaudėjo stadione – nuotaika tokia, kad net oda šiurpo. Bent jau taip apibūdino laimingieji „Eintracht“ žaidėjai, vėliau pripažinę, kad vis dar nesuvokia, kas įvyko.

Frankfurto komandos sirgaliai „Šiaurės Vakarų Tribūna“ kaip visuomet pamalonino savo futbolininkus išskirtine choreografija ir milžinišku transparantu: „Frankfurtas. Mano miestas. Mano klubas“.

Baltai apsivilkę fanai traukė tradicines dainas, leido į orą baltai raudoną pirotechniką, mojavo juodai baltomis vėliavomis.

Prisiekę „Eintracht“ gerbėjai šventė savo komandos pergalę kaip niekas kitas Europoje.

„Tai yra gražiausia – dovanoti džiaugsmą žmonėms. Tai vakaras, kurio niekada gyvenime nepamiršiu, – pritarė „Eintracht“ strategas Oliveris Glasneris.

Tiesa, UEFA veikiausiai nepažiūrės pro pirštus į taisyklių pažeidimus ir dėl fanų įsiveržimo į aikštę skirs baudas, tačiau ar Frankfurto klubui dabar tai rūpi?

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją