Naujieji Ispanijos čempionai po pratęsimo palaužė „Manchester City“ 3:1 ir pasiekė revanšą už nesėkmę pirmosiose pusfinalio rungtynėse 3:4.

Kuomet 73-ią susitikimo minutę Riyadas Mahrezas išvedė į priekį svečius, intriga atrodė palaidota – Europa galėjo ruoštis antram iš eilės angliškam finalui.

Tačiau po keitimo aikštėje pasirodęs Rodrygo paskutinę pagrindinio laiko minutę rezultatą išlygino, o po minutės jau atvėrė kelią į pratęsimą.

„Negaliu paaiškinti to, kas čia nutiko. Turbūt Dievas pažiūrėjo į mane ir pasakė: šiandien – tavo diena“, – pritrenktas buvo 21-erių brazilas.

Pratęsime atėjo eilė jau šio sezono „Real“ lyderiui Karimui Benzema, lemiamą įvartį įmušusiam nuo 11 m žymos.

34-erių puolėjas pelnė savo 86-ąjį įvartį per karjerą Čempionų lygoje, pasivydamas trečią vietą visų laikų rezultatyviausiųjų sąraše užimantį Robertą Lewandowskį.

Prancūzas taip pat susilygino su lenku pagal per vieną sezoną surinktų įvarčių kraitį (po 15). Daugiau – 17 – kartų kamuolį į tinklą yra pasiuntęs tik Cristiano Ronaldo, kuriam rekordinis buvo 2013-2014 metų sezonas.

K. Benzema taip pat pasivijo portugalą pagal viename sezone Čempionų lygos atkrintamosiose varžybose pelnytų įvarčių skaičių (po 10).

Ir visus šiuos rodiklius „Real“ snaiperis dar gali pagerinti, kadangi gegužės 28 dieną gimtosios Prancūzijos sostinėje Paryžiuje jo laukia finalas su „Liverpool“.

„Kai varžovai įmušė pirmieji, atrodė, kad visos mūsų anksčiau įdėtos pastangos nueis vėjais, viskas ėmė griūti. Parodėme kovotojų dvasią“, – komentavo Karališkojo klubo saugas Federico Valverde.

„Šis klubas gali viską. Kai išplėšėme pratęsimą, žinojome, kad priešininkai – jau palaužti, ir mes laimėsime“, – pridūrė vartininkas Thibaut Courtois.

„Padarėme tai, kas yra beveik neįmanoma“, – trumpai apibendrino kitas saugas Casemiro.

O ką galvoja komandos vairininkas, rekordinį penktą kartą nuvedęs auklėtinius į Čempionų lygos finalą ir taip aplenkęs A. Fergusoną, tautietį Marcello Lippi bei būsimą tiesioginį oponentą iš „Liverpool“ Jurgeną Kloppą?

„Negaliu tvirtinti, kad mes prie to įpratę. Bet pasikartojo tas pats kaip ir dvikovose su Londono „Chelsea“, „Paris Saint-Germain“. Jeigu reikėtų nurodyti priežastį, manyčiau, kad tai yra šio klubo istorija. Ji mus verčia nepasiduoti tada, kai viskas atrodo jau prarasta“, – apie šiame sezone tiesiog nenužudomą „Real“ kalbėjo C. Ancelotti.

Tuo metu „Manchester City“ treneriui Josepui Guardiolai sustoti pusfinalyje teko jau šeštą kartą per devynis bandymus.

Pernai pasisekė labiau, nors Anglijos čempionai vis tiek liko be tarptautinio titulo, finale nusileidę „Chelsea“.

„Žaidėjai atidavė viską, bet futbole kartais taip jau nutinka. Buvome arti, tačiau to neužteko. Nebuvo taip, kad „Real“ per paskutines 10 min. mus visiškai užspaustų. Jie tik pasiuntė nemažai žaidėjų į mūsų baudos aikštelę, du sykius skersavo kamuolį ir abukart pelnė įvarčius“, – nedaugžodžiavo ispanas.

Konkretesnis buvo praeityje įžymus futbolo strategas Arsene’as Wengeras, dabar dirbantis televizijos apžvalgininku.

Prancūzas pirštu bedė į po keitimo ant vejos žengusį Jacką Grealishą, apkaltindamas saugą dėl antrojo „Real“ įvarčio.

„Jis privalėjo neleisti Dani Carvajaliui taip paprastai atlikti perdavimo. Jis pasidavė per lengvai, gerokai per lengvai. Tokioje situacijoje jokiu būdu negalima leisti skersuoti kamuolio į baudos aikštelę, į kurią būriu veržiasi visi priešininkų žaidėjai“, – sukritikavo futbolo veteranas.

Į dramą Madride sureagavo ir „Liverpool“ stovykla, nepamiršusi 2018 metų, kuomet finale Kijeve (Ukraina) 1:3 neprilygo „Real“.

„Turime nesuvestų sąskaitų“, – socialiniame tinkle parašė Mohamedas Salah, kuris veikiausiai dar neatleido prieš ketverius metus finale jį traumavusiam buvusiam „Real“ gynėjui Sergio Ramosui.

Primename, kad „Liverpool“ pusfinalyje peržengė kitos Ispanijos ekipos „Villarreal“ barjerą (2:0 ir 3:2).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją