Atsakomosiose UEFA Čempionų lygos pusfinalio rungtynėse „Liverpool“ svečiuose 3:2 nugalėjo „Villarreal“ ir bendru rezultatu 5:2 žengė į Čempionų lygos finalą.

Čia J. Kloppo auklėtinių varžovas paaiškės po trečiadienio atsakomųjų pusfinalio rungtynių tarp Madrido „Real“ ir „Manchester City“ (3-4).

„Rungtynės prasidėjo ne taip, kaip būčiau norėjęs. Nedemonstravome šaltakraujiškumo, nepriėmėme gerų sprendimų. Varžovai puikiai padirbėjo, išlyginę serijos rezultatą. Gynyboje palikome daug skylių, tai buvo kažkokia beprotybė“, – po dvikovos kalbėjo J. Kloppas.

54-erių vokiečiui pavyko pakoreguoti savo auklėtinių nusiteikimą per pertrauką – antroje rungtynių dalyje viskas pasisuko „Liverpool“ naudai.

Po Fabinho, Luiso Diazo ir Sadio Mane įvarčių per 12 min. Liverpulio ekipa penktą kartą klubo istorijoje prasibrovė į Čempionų lygos finalą su galimybe laimėti jį trečią kartą.

J. Kloppo vardas nuo šiol gali būti minimas šalia trijų legendinių trenerių. Jam, kaip Marcello Lippi, Serui Alexui Fergusonui ir Carlo Ancelotti, ketvirtą kartą pavyko patekti į Čempionų lygos finalą.

„Per pertrauką tikrai nesitikėjau, kad bus toks rezultatas. Truputėlį pakeitėme taktiką ir tuomet jau buvome teisingame kelyje. Žinojome, kas tuomet nutiks“, – kalbėjo J. Kloppas.

„Liverpool“ gali tapti pirmąja Anglijos komanda, kuri gali laimėti keturis titulus per vieną sezoną – Čempionų lygą, „Premier“ lygą, FA taurę ir Lygos taurę. Pastarąją J. Kloppo auklėtiniai jau laimėjo, o likusiose trijose varžybose žais finaluose.

„Liverpool“ puolėjas Mohamedas Salah tai įvardino kaip tikslą: „Galbūt tai nebuvo mūsų tikslas sezono pradžioje. Jei atvirai, visą dėmesį telkėme Čempionų lygai ir „Premier“ lygai. Tačiau dabar, kodėl ne? Čempionų lygoje norėčiau susigrumti su Madrido „Real“, nes „Manchester City“ yra išties labai galinga komanda.“

UEFA Čempionų lygos finalas vyks gegužės 28-ą dieną Paryžiaus „Stade de France“ stadione.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją